» » » » Ponta, undă verde gazelor de șist

Premierul Victor Ponta s-a răzgândit în privința gazelor de șist și este de acord cu aprobarea de autorizații pentru explorare mai multor companii străine care au concesionat mai multe perimetre din România.


Dacă în primăvara lui 2012 când încă nu ajunsese premier, Ponta spunea NU gazelor de șist iar mai apoi a semnat un memorandum de stopare a autorizațiilor în acest sens, la început de 2013, premierul s-a cam răzgândit.
Explorarea şi exploatarea gazelor de şist în România nu sunt interzise, iar moratoriul anunţat de Guvernul Ponta în luna Mai 2012, şi care presupunea că autorităţile nu eliberau avize şi autorizaţii firmelor interesate de acest tip de resurse a luat sfârşit în luna decembrie.
Mai pe românește, moratoriul a expirat, nu există cadru legal care să interzică exploatarea gazelor de șist iar Victor Ponta este de acord cu începerea explorărilor.
România poate acorda dreptul de explorare, nu de exploatare. Problema corectă este impactul asupra mediului, explorarea nu produce efecte negative. Patru, cinci ani doar se explorează, după patru cinci ani, iar în fiecare an tehnologia avansează, dacă se constată că avem gaze de şist şi nu există probleme pentru mediu, se poate începe exploatarea. În 6 – 8 ani România nu va mai avea nevoie să importe gaze„, a spus Victor Ponta, vineri seară la B1 TV la emisiunea ”Interviurile lui Ion Cristoiu”.
Directorul din cadrul ANRM, Dorin Cojocaru susține că firmele care au acorduri petroliere pentru a efectua aceste operaţiuni întâmpină mari greutăţi în obţinerea avizelor necesare, deşi fac eforturi disperate.
Ministerul Mediului a solicitat ca în acordurile petroliere să fie introdusă o prevedere prin care se interzic operaţiuni de fisurare pe perioada de explorare.

Detalii in exclusivnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO