» » » » » ONESTI: PESTE 2.000 DE FAMILII N-AU O LOCUINȚĂ



În Onești există peste 2.000 de familii care nu au o locuință proprie. “Numai pentru ANL-uri sunt peste 1.000 de cereri, dintre care doar 400 îndeplinesc criteriile” – spune primarul Laurențiu Negină. Mulți locuiesc pe la rude sau cu chirie, iar soluții pentru ei nu prea sunt. În blocurile ANL se mai eliberează locuințe, însă numărul acestora este foarte mic. La sfârșitul anului 2012 s-au eliberat doar cinci garsoniere, pe care primarul le-a pus la dispoziția celor aflați pe lista de așteptare, cu puțin timp înainte de sărbătorile de iarnă.
“Din 2004 am făcut cerere și abia acum am reușit să primesc o locuință”, ne-a spus unul dintre noii chiriași, tată a cinci copii. Deși este vorba doar de o garsonieră, familia alcătuită din șapte membri s-a bucurat de noua locuință. “Am stat la soacra mea până acum, și eram 20 de persoane acolo”, ne-a spus bărbatul. Cei cinci beneficiari au primit cheile de la garsonierele ANL, dar au fost anunțați și cei care urmează pe listă și care așteaptă să se mai elibereze din locuințe.
Primarul Laurențiu Neghină a mai inițiat și un proiect privind amenjarea unui număr de 22 de locuințe în blocul social de pe Strada Libertății, numit “Evazatu”, care a fost preluat recent în administrare directă, printr-o hotărâre de consiliu, de la firma patronată de Ovidiu Budeanu. Imobilul se află într-o stare avansată de deteriorare, iar Primăria Onești încearcă să realizeze o minimă reabilitare. “Vom face o renovare cu costuri minime, pentru a asigura o locuință unor oameni”, a spus primarul Neghină.
Tot recent, au fost reabilitate și două case din cartierul Slobozia, unde au fost amenajate locuințe pentru șase familii. “Am renovat cele două case, care erau distruse și pe care le-am dat unor familii cu situație precară”, a precizat primarul din Onești. Pentru oamenii străzii, a fost realizat un adăpost în clădirea MRF, la etajul doi, unde au fost amenjate 12 camere, pentru 24 de persoane. Însă măsurile luate de administrația locală nu pot rezolva situația tuturor celor care nu au o locuință proprie, dat fiind numărul foarte mare al acestora și sărăcia prin care trec oneștenii în ultima vreme.
George MARTIN

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO