» » » » » Atentat cu bomba la Piatra Neamt. Prefectul judetului: "Intreaga zona a fost evacuata"



Trei persoane au fost prinse in flagrant, vineri dimineata, in timp ce incercau sa amplasaze o bomba cu exploziv militar la Piatra Neamt, sub masina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.
Flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT, care au actionat in colaborare cu SRI.
Atentatul a avut loc in municipiul Piatra Neamt, fiind vizat Bogdan Mararu, lider al lumii interlope din oras, iar cei trei tineri care au incercat sa amplaseze bomba sub masina acestuia au fost dusi la DIICOT.
Prefectul de Neamt, Ilie Mitea, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca zona in care a avut loc atentatul cu bomba a fost evacuata pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, el precizand ca este vorba despre un pachet cu dispozitiv exploziv care a fost amplasat sub o masina.
"Vrem sa evitam orice incident in plus. Echipa de pirotehnisti locala este in zona si sunt asteptati specialisti de la Bucuresti pentru a dezamorsa dispozitivul", a declarat prefectul judetului Neamt.
Cei trei tineri prinsi in flagrant, vineri dimineata, erau monitorizati de autoritati de doua saptamani, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Catalina Badeanu.
Potrivit sursei citate, cei trei tineri au fost monitorizati de catre SRI, DGIPI, DIICOT si Directia de Operatiuni Speciale din IGPR timp de doua saptamani, iar vineri dimineata au fost prinsi in flagrant.
Reprezentantul Politiei a precizat ca cei trei au montat dispozitivul exploziv sub masina lui Bogdan Mararu, parcata pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamt.
Locatarii din blocul in fata caruia era parcata masina au fost evacuati, zona fiind izolata si evacuata.
Cei trei tineri suspecti au fost dusi la audieri la DIICOT Piatra Neamt.
Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.
In 14 noiembrie 2010, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, a fost ucis intr-o cafenea din Piatra Neamt, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvaluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea sefului Politiei Romane Petre Toba si a secretarului de stat Dan Fatuloiu.
Sursa: Mediafax



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO