» » » » Cine se luptă pentru a scoate Italia din criză?


După ce președintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat Parlamentul pe 22 decembrie 2012, cu câteva săptămâni înainte de sfârșitul natural al Legislativului XVI, iar premierul italian Mario Monti și-a înaintat demisia, partidele italiene se pregătesc pentru alegerile ce vor avea loc în zilele 24 și 25 februarie.

În același timp cu alegerile pentru un nou Parlament, vor fi chemați la vot și cetățenii din Lombardia, Lazio și Molise pentru alegeri anticipate ale consiliilor regionale și alegerea președintelui regiunii.
În ceea ce privește alegerile parlamentare, italienii cu drept de vot sunt în jur de 51 de milioane, 24,6 milioane de barbați și 26, 4 milioane de femei.
Alegerile sunt reglementate în conformitate cu legislația electorală, în vigoare din anul 2005.
În decretul legislativ din 31 decembrie 2012 au fost introduse criterii de neeligibilitate pentru cei condamnați definitiv între 2 și 4 ani pentru mai multe categorii de infracțiuni.
Cu câteva luni de la demisia lui Monti, principalele partide politice au început să contureze alianțe pentru alegerile din 2013.
Coaliția de centru-stânga
Coaliția de centru-stânga, numită "Italia, binele comun" a fost prezentată la data de 13 octombrie, cu semnarea unui document de către trei părți: Partidul Democrat (PD) în frunte cu Pier Luigi Bersani, Stânga Ecologică și Liberă(SEL), avându-l ca lider pe Nichi Vendola și Partidul Socialist Italian(PSI) condus de Riccardo Nencini.
Pentru a desemna liderul coaliției și candidatul pentru postul de prim-ministru, au fost propuși Pier Luigi Bersani (PD), Puppato Laura (PD), Matteo Renzi (PD), Bruno Tabacci (membru Alleanza per l'Italia) și Nichi Vendola (SEL). După două runde de negociere din 25 noiembrie și 2 decembrie, rolul de lider a fost atribuit secretarului național al Partidului Democrat – Pier Luigi Bersani. Ulterior, cele două mari partide ale coaliției au denumit majoritatea candidaților pe listele electorale, pentru a compensa lipsa votului preferențial din sistemul electoral.
Alianța de centru-dreapta
Pe 24 octobrie Partidul "Popolo della Liberta" (PDL) anunța lansarea alegerilor pentru conducerea partidului. Pe 6 decembrie, Silvio Berlusconi "revine pe teren", după ce anunțase că părăsește scena politică.
Între 16 și 20 decembrie, membrii PDL, Ignazio La Russa, Meloni Giorgia și Crosetto Guido părăsesc partidul și fondează "Fratelli d'Italia – Centru-dreapta Națională" care constituie în senat un nou grup parlamentar, grupare care va colabora cu PDL.
Ultimul acord care va fi semnat este cel între PDL și Liga Nordului. Liga a refuzat mult timp semnarea un acord cu PDL (secretarul partidului Roberto Maroni a declarat pe 30 decembrie că vor să-l numească candidat pe Flavio Tosi). Fostul conducător al guvernului, Silvio Berlusconi, îl desemnează ca posibil prim-ministru pe secretarul PDL, Angelino Alfano, în timp ce Marono îl desemnează pentru același rol pe fostul ministru al econmiei, Giulio Tremonti.
Coaliția condusă de Mario Monti
Prim-ministrul în exercițiu, Mario Monti și-a anunțat pe 25 decembrie "intrarea în politică", ca lider al unei coaliți de centru care este puternic susținută de "Italia Futura"- o mişcare civică foarte activă.
La data de 4 ianuarie 2013 este prezentată lista "Alegerea civică -Cu Monti pentru Italia", formată din reprezentanți ai societății civile care se vor prezenta la alegeri în coaliție cu Uniunea Democrată Creștină de Centru (UDC) și "Viitor și Libertate pentru Italia" (FLI). Pentru Senat toată coaliția va candida cu o singură listă numită "Cu Monti pentru Italia".
Mai multe in STIRIEXTERNE.COM

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO