» » » » Bombonica Dragnea, soţia vicepremierului Dragnea, a pierdut procesul cu Fiscul. Trebuie să plătească 7,5 milioane de euro


Societatea Hotel Turris, controlată de Bombonica Dragnea, soţia vicepremierului Liviu Dragnea, a pierdut procesul intentat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman. Potrivit evz.ro, Curtea de Apel Bucureşti a respins, săptămâna trecută, ca neîntemeiată solicitarea Hotel Turris de anulare a deciziei de impunere de 31,2 milioane de lei. Decizia poate fi contestată cu recurs.
Bombonica Dragnea deţine 98,62% din acţiunile la SC Hotel Turris SA. Firma a intrat în atenţia Fiscului după ce a făcut afaceri dubioase direct cu familia Dragnea, pentru a mări nejustificat cheltuielile firmei, scrie evz.ro. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a emis, în noiembrie 2011, o decizie de impunere pe numele societăţii Hotel Turris, în valoare de 31, 2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro. Suma reprezentă impozitul pe profit care nu a fost plătit - 17,6 milioane de lei şi 13,6 milioane de lei alte accesorii aferente impozitului.
În ianuarie 2012, Fiscul a trecut la executare silită, a luat toţi banii societăţii găsiţi în conturi, apoi le-au blocat. Hotel Turris a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar judecătorii locali au oprit executarea silită demarată de Fisc. Firma a contestat, fără succes, şi la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANAF şi susţine că la mijloc este o eroare a inspectorilor şi că nu ar trebui să plătească acest impozit uriaş, deoarece nu au avut profit din restituirea de capital.
Pe 7 ianuarie 2009, Adunarea Generală a Acţionarilor SC Hotel Turris SA a decis diminuarea capitalului social prin transferul către Bombonica Dragnea a clădirii hotelului, a mai multor anexe şi a terenului aferent. Toate acestea au fost evaluate la suma infimă de 214.320 de lei. Bombonica a ajuns proprietar în acte pe hotel, după ce a încheiat o convenţie de restituire în natură cu societatea pe care o controla. Factura în valoare de 214.320 de lei a fost înregistrată în contabilitate drept „contravaloare imobil", iar hotelul a fost trecut ca fiind o ieşire din patrimoniu, prin vânzare. Inspectorii au atras atenţia că sunt nereguli grave asupra acestei proceduri, că valoarea întregului complex de clădiri este de 110.118.900 de lei (circa 25 de milioane de euro) şi trebuia făcută în baza unui preţ de transfer, reglementat de lege. Liviu Dragnea s-a dat de gol când a explicat, în 2009, atunci când a fost numit ministru de Interne, că a dobândit o clădire- hotel, plus anexe şi teren, la o valoare de 110.770.151 de lei.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO