» » » » Băsescu: Doar Ceauşescu credea că poate păcăli lumea democratică. A venit şi al doilea, Ponta


Preşedintele Traian Băsescu a ieşit din nou la rampă. Într-o declaraţie susţinută, luni seara, la Palatul Cotroceni, şeful statului a lansat atac după atac la adresa clasei politice. 
(...)La anul, va trebui să dăm o soluţie pentru proprietarii care nu au fost despăgubiţi. Până în iunie trebuie să prezentăm la CEDO o lege care să stabilească nivelul de despăgubiri. Evaluarea acum e că nivelul de despăgubiri ar cam atinge cifra de 17 mld. Poate e mai mică, sper să nu fie mai mare. România va trebui să ia o decizie ca în perioadă de 10 ani să plătească despăgubiri. De la anul, România trebuie să înceapă să plătească.
A doua cheltuială care schimbă faţa bugetului e legată de plata medicamentelor. Din martie suntem obligaţi să achităm facturile la medicamente la 60 de zile, în baza unei directive a Uniunii. Nu mai stăm ca acum la 180-200-300 de zile... Aceşti doi factori vor însemna o reducere masivă a capacităţii noastre de cofinanţare din bugetul de stat.
Trebuie să înţelegem că avem nişte probleme... Poate le înţelege chiar şi premierul. Sunt convins că, dacă se uită atent, premierul o să înţeleagă priorităţile şi mecanismele Consiliului, unde nu te duci cu bâta, frate...
O preocupare majoră pentru Guvern poate fi ce se întâmplă acum pe piaţa muncii din România. (...) La Ford se reduce producţia. Aici, pentru moment, Ford a găsit soluţii. Aş vrea atenţie la problema Ford şi aş vrea să văd în dezbatere între politicieni ce soluţii au la Craiova.
Aş vrea să-i văd în dezbateri serioase pe oamenii ăştia. Aş vrea să-i văd că nu mai mint... Cum poţi să spui "România are grad de absorbţie 20%", când tu ai 9,72? 
Ţin să remarc, totul are o limită în tratamentul pe care-l accept de la mincinoşi. Am văzut interviuri în care premierul vorbeşte de lecţia pe care a învăţat-o în vară şi cum doreşte coabitarea. Vreau să-i spun că cei cărora le-a dat interviul au primit şi declaraţiile de aici. Nu poţi, pentru presa externă, pentru a-ţi face imaginea că ai înţeles lecţia verii, să ai nevoie să spui "coabitez, ştiu ce am de făcut cu preşedintele Băsescu" pentru că ai nevoie de această minciună, iar în ţară să-l utilizezi pe Băsescu şi pe afişe, şi în declaraţii, şi în minciuni cu privire la ce s-a întâmplat la Consiliul European, nu se poate. În această epocă nu poţi să spui una în ţară şi alta în străinătate. Doar Ceauşescu a crezut că poate păcăli aşa lumea democratică. A venit şi al doilea, Ponta. Îi invit pe Ponta să fie cinstit în relaţia cu preşedintele şi cu lumea internaţională. 
Fac un apel în mod deosebit la liderii USL să înceteze atacurile la instituţiile statului. Şi ieri, şi azi, a fost atacat şi CSM, şi ANI. Nu spun că sunt perfecte, dar sunt instituţii care au misiunea lor. Când e vorba de CSM, discutăm despre atacuri la adresa altei puteri în stat. Cred că premierul aprecia mai degrabă prestaţia celor 2 procurori decât să acuze CSM-ul că a organizat un spectacol. Nu, CSM a fost mai transparent decât Ministerul Justiţiei şi a vrut ca oricine a fost interesat să vadă din discuţii calitatea candidaţilor la funcţia de procuror general al României şi la cea de procuror-şef DNA. Nu văd de ce trebuie să ataci o instituţie care a fost transparentă. 
Îi aud pe politicieni vorbind veseli de modificarea Constituţiei. Aici iar sunt mincinoşi şi necinstiţi. Sigur că pot viza orice proces de revizuire a Constituţiei, dar nu văd pe niciunul spunând, "printre cele ce le vom modifica, sunt şi cele legate de referendumul din 2009", care cerea în mod expres o singură cameră şi 300 de membri ai Parlamentului. Acum, Parlamentul are 471 de membri. După alegeri, numărul de parlamentari, datorită sistemului electoral, va ajunge la peste 500. 
Fac un apel la clasa politică, să abordeze lucrurile importante pentru România. Fie că vorbim de revizuirea Constituţiei, ţinâd cont de referendumul din 2009, fie că vorbim despre UE, creare de locuri de muncă, fie că vorbim de perspectiva bugetului...
Mai sunt două săptămâni, şi să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Este un avertisment extrem de serios pe care-l fac public către partide că deocamdată nu am văzut un buget al anului 2013 susţinut de cei aflaţi în campanie şi care să justifice guvernarea. 
Îi chem pe politicieni să fie responsabili faţă de electoratul căruia îi cer votul.
Încetaţi să mă mai implicaţi în campanie pentru că mă obligaţi să vă răspund!
Nu vreau să văd un buget în detaliile lui, vreau să văd cum îşi acoperă promisiunile.
Întrebat dacă s-a întâlnit cu Ponta: Nu ne-am întâlnie, e ocupat cu campania. Eu cu România, el cu campania.
Totul are o limită. Luaţi-l aşa cum îl spun. Am considerat că nu trebuie să răspund atacurilor murdare pe care le-au făcut cei din USL la adresa mea. În campanie văd că, neducându-i capul să le prezilte românilor ce vor să facă cu ţara, o ţin într-un atac continuu la Băsescu. Pe români poate îi păcălesc, nu şi pe mine.
Avizul CSM este consultativ. Nu am despre ce să vorbesc. Am remarcat doar atacul lui Ponta la adresa CSM care a instituit o procedură transparentă.
Voi vrea să ştiu ce obiective are şi cum le realizează. Nu poţi să numeşti, să desemnezi un premier care nu are soluţii pentru ţară. Premierul care va veni va prelua o ţară care încă e stabilizată macro-economic.
Înţeleg că Antonescu a dat al 8173-lea avertisment, după care a căzut pe spate şi a adormit... Efort mare!
Pierderea de voturi a fost a PDL-ului. Ei şi-au asumat măsurile... Niciun român n-a meritat măsurile de austeritate, dar n-am avut soluţie.
Ce şanse are Ponta să fie desemnat a doua oară premier? Staţi să vedem alegerile terminate.
Strategia de Siguranţă Naţională stă în Parlament de 2 ani. Orice Moş Teacă poate să spună că n-am trimis-o. Dar Moş Teacă e Moş Teacă.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO