» » » » » BACAU: COLEGIUL NR. 2 SENAT – VA REUȘI VASILE NISTOR SĂ CADĂ ÎN PICIOARE A DOUA OARĂ?


Vasile Nistor, senatorul în funcție, și-a adjudecat “la mustață” colegiul în 2008, când nimeni nu se aștepta, de pe locul doi. Acum va lupta cu liderul de la Rafo să își mențină fotoliul de parlamentar. În luptă s-au mai înscris un medic oftalmolog, un ofițer de pompieri în rezervă și un primar dintr-o comună clujeană.
Colegiul nr. 2 cuprinde 126.871 de alegători din localitățile Onești (primar UNPR), Gura Văii (PNL), Helegiu (PNL), Livezi (PDL), Dărmănești (PSD), Comănești (PNL), Moinești (PC), Măgirești (PNL), Poduri (PNL) și Berzunți (PC). Alegătorii din colegiul nr. 2 pentru Senat formează Colegiile 6 și 7 pentru Camera Deputaților. Candidații din acest colegiu sunt: Ion Marian (ARD), Andrei Gheorghe Poka (UDMR), Vasile Nistor (USL), Vasile Ilie (PP-DD) și Cristian Postolache (PER).
Liderul de sindicat de la Rafo vrea acum să fie senator
Ion Marian are 53 de ani și este specialist în domeniul prelucrării țițeiului și gazelor. Este liderul sindicatului “Rafinorul” de la Rafo Onești, poziție în care a fost apropiat de fostul acționar majoritar Corneliu Iacobov. A fost consilier județean în perioada 2001 – 2005, din partea PSD. “Toți candidații au valoarea lor umană și profesională. Fiecare trebuie să știe ce a făcut și ceea ce va face. Conform percepției salariaților, pe de o parte, și a celor din comunitatea oneșteană, pe de altă parte, ei cred că în timp aș fi putut să fac și să realizez mai multe în numele lor și al comunității, aș fi putut să reduc numărul disponibilizărilor de salariați, aș fi putut să intervin să nu dispară unitați de producție petrochimică și energetică din zona Platformei Borzești sau chiar aș fi putut să aduc grupuri de investitori dornici să investească în zonă. Poate toți au dreptate, dar eu sunt convins că la nivelul meu de reprezentare și exprimare economică, socială și politică am realizat un maxim posibil, iar pentru a putea reprezenta zona și oamenii zonei într-un alt mod ar fi fost nevoie să am un alt statut de reprezentare, pentru rezolvarea multiplelor probleme economico-sociale printr-o exprimare politică sau administrativă în numele omului și al intereselor sale. Din acest motiv, am acceptat să candidez”, spune Ion Marian. Proiectul lui electoral vizează aspecte economice, sociale și politice.
Vasile Nistor, senatorul în funcție
Vasile Nistor este candidatul USL din partea PC și senatorul în funcție. Nu mică a fost surpriza clasei politice băcăuane în 2008, când, pus într-un con de umbră, fostul lider al PD reușea să câștige mandatul de senator de pe locul doi. Noile modificări din PDL l-au determinat să plece la PC, unde este vicepreședinte la nivel național. Vasile Nistor are 55 de ani și este acum jurist. “Precizez că eu sunt senatorul tuturor cetățenilor din acest colegiu și voi sprijini toți primarii, indiferent de culoarea lor politică. Am participat și susținut, pe cât posibil, toate proiectele legate de modernizarea și igienizarea școlilor, spitalelor, primăriilor din colegiu. Pe atunci eram parlamentar PDL. Țin sub observație pentru că mă interesează foarte mult ce se întâmplă la Rafo, pe platforma petrochimică și la CET Borzești. Am avut o contribuție, de asemenea, la toate programele legate de canalizări în cartierele mărginașe din orașele Comănești, Moinești și Onești. O prioritate acum este pentru mine deschiderea drumului dintre Gura Văii și Parava, o necesitate de grad 0 pentru locuitorii acestei zone”, a declarat Vasile Nistor.
Mai multe in ZIARUL DE BACAU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO