Atena, ora 12.30, coafura nu rezistă. Un vânt lateral a supărat-o rău pe Angela Merkel după aterizarea în Atena şi i-a stricat pozele, ca şi cum zeul vânturilor Eol ar fi deschis sacul cu vânturile neprielnice.
A fost o aterizare dramatică, transmisă în direct la televizor, care avea ceva din aterizarea lui Sadat în Israel sau a lui Nixon în China – ceva care a surprins şi care nu era necesar.
Este păcat că această vizită vine atât de târziu. Totuşi cancelarul Merkel s-a bucurat de o faţă cunoscută atunci când a dat mâna delegaţiei greceşti pe pista de aterizare : “Îmi amintesc”, a putut fi auzită Angela Merkel spunând. Întregul cabinet grec era prezent, inclusiv primul ministru. Toţi stăteau drepţi ca garda de onoare pe pista de aterizare. Asta arăta mai mult a panică, decât a protocol. Comentatorul grec de la postul de ştiri german Phoenix a spus "că aşa ceva nu s-a mai făcut decât pentru de Gaulle, cred".
Relaţia dintre Merkel şi greci este una cu scântei şi problematică, iar ieri a avut loc în sfârşit constelaţia familială, o metoda terapeutică prin care se pot rezolva tensiunile şi conflictele din şi dintre oameni.  Mai multe pe presseurop