» » INAUGURARE SPECTACULOASĂ. Cel mai înalt zgârie-nori din România se deschide astăzi


Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, va fi inaugurată astăzi. Impresionantul turn are 37 de etaje, fiind de două ori mai înalt decât Hotelul Intercontinental.
Cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi din România a fost construită într-un ritm alert, fiind nevoie de circa cinci zile pentru ca fiecare etaj să fie gata. În prezent, viitorul turn de birouri a atins înălţimea de 137 de metri, cam cât patru blocuri de câte zece etaje. Compania căruia îi aparţine îndrăzneţul proiect este Raiffeisen Property International.
Clădirea de pe Bulevardul Văcărescu face parte dintr-un complex alături de care se vor construi şi clădirea de birouri Floreasca Office, care va avea şase etaje, şi Promenda Shopping Center, un centru comercial şi de divertisment cu patru etaje şi cu o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi care are ca termen de finalizare anul 2013
Potrivit reprezentanţilor companiei, un etaj s-a realizeat în numai cinci zile. Lucrările au început în mai 2011, iar la ridicarea clădirii şi finisiarea au lucrat 300 de muncitori. Etajul 37, ultimul etaj al clădirii, este unul tehnic, iar la nivelele 35 şi 36 vor fi un centru de conferinţe şi un SkyBar. Imobilul este prevăzut cu zece lifturi de persoane de mare viteză şi cu două lifturi utilitare. 
Aproape jumătate din clădire, sub pământ
Imobilul are și cinci nivele subterane. Astfel, cu tot cu stâlpii fundaţiei, clădirea ajunge în subteran până la o adâncime de 60 de metri, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din înalţimea existentă la suprafaţă. La nivelele subterane sunt disponibile 518 locuri de parcare. Turnul are o suprafaţă construită supraterană de 50.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită pe fiecare etaj de 1.150 de metri pătraţi.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO