» » » Asigurații, mici turnători pentru CAS



Casa Județeană de Asigurări de Sănătate cere ajutorul asiguraților pentru depistarea furnizorilor de servicii medicale care trimit la CAS raportări false.
Deși instituția are corp de control, iar inspectorii sunt plătiți din bani publici, asigurații par a fi ultima speranță pentru a scoate la lumină neregulile din sistemul sanitar. Astfel, instituția le reamintește asiguraților că au dreptul să ceară informații despre istoricul pacientului, serviciile plătite de ei, rețete de care au beneficiat, perioada de internare într-un spital, analize efectuate în laboratoarele medicale, investigații paraclinice, servicii la medicii de familie etc.
Băcăuanii asigurați vor contribui în acest fel la deconspirarea celor care atentează la bugetul asigurărilor de sănătate, sancționarea lor și mai ales remedierea neregulilor. “Este un ordin al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin care se dorește verificarea corectitudinii datelor raportate de furnizorii de servicii medicale. Oamenii se pot adresa, pentru informații, la parterul instituției, la biroul Relații cu Publicul, sau cei care au acces la internet pot completa un formular. Dacă se constată neconcordanțe, asiguratul va completa o declarație și va fi sesizat Corpul de Control”, spune Alla Iuga, director Relații Contractuale din CAS.
(Cătălina CHIFU)  ZIARUL DE BACAU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO