» » » Scolile din judetul Bacau organizeaza concurs pentru zeci de posturi didactice ramase neocupate




Anul scolar 2012 – 2013 a inceput de mai bine de o saptamina, insa numeroase institutii de invatamint preuniversitar din judetul Bacau nu au reusit inca sa-si completeze corpul profesoral cu numarul necesar de cadre didactice.
In perioada 24 – 28 septembrie, zeci de scoli si colegii din judet organizeaza concurs pentru ocuparea acelor posturi ramase neocupate in urma tuturor sedintelor publice din programul miscarii personalului didactic de pina acum. Aceste posturi au devenit vacante si in urma unor demisii, detasari sau cereri de concedii medicale depuse de titularii lor sau pentru ca persoanele repartizate anul acesta au decis sa nu se mai prezinte la post.
Printre institutiile de invatamint care vor organiza concurs in urmatoarea perioada se numara Scoala Gimnaziala Ungureni, Scoala Gimnaziala Strugari, Liceul Tehnologic “Georgeta J. Cancicov” Parincea, Scolile Gimnaziale din Filipeni, Izvorul Berheciului, Oncesti, Vultureni, Stanisesti, Dealu Morii, Oncesti, Plopana, Valea Seaca, Gaiceana, Cotofanesti, Caiuti, Horgesti, Scoala Gimnaziala “Stefan Luchian” Moinesti, Liceul Teoretic “Spiru Haret” Moinesti, Liceul Tehnologic Rachitoasa, Scoala Gimnaziala “Gheorghe Nechita” Motoseni, Scoala Gimnaziala Tisa – Silvestri, Scoala Gimnaziala “Nicolae Balcescu”, Scoala Gimnaziala “George Calinescu” Onesti, Colegiul National Catolic “Sf. Iosif” Bacau, Scoala Gimnaziala “Alexandru cel Bun” Berzunti, Scoala Gimnaziala “Scarlat Longhin” Dofteana, Scoala Gimnaziala “Gheorghe Bantas” Itesti, Liceul Tehnologic Faget si Liceul Tehnologic “Al. Vlahuta” Podu Turcului.
In topul postrurilor vacante sint cele de invatatori si educatori, insa un numar mare de catedre vacante sint si la specializarile franceza, engleza, fizica, educatie fizica, religie, agricultura. Inscrierile se fac la secretariatele scolilor care organizeaza concursul. Informatii suplimentare despre institutiile de invatamint angajatoare gasiti pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, la adresa http://www.isjbacau.ro/.
Directorii sint responsabili de angajari
Candidatii calificati pentru posturile vizate vor avea de sustinut proba inspectiei speciale la clasa si un test scris din didactica specializarii iar candidatii fara studii corespunzatoare postului vor sustine o proba scrisa si, in cazul in care vor obtine peste 5.00 la testul scris, vor participa la un interviu. Subiectele vor fi realizate la nivelul institutiei de invatamint.
“Directorii isi asuma responsabilitatea angajarilor pe care le fac”, a subliniat Camelia Stamate, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.
Sedinta publica pentru posturile vacante dupa 6 septembrie
In paralele cu procedura de organizare a concursurilor pentru posturile ramase neocupate in scoli, luni, 24 septembrie, va avea loc in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau o sedinta publica pentru repartizarea a aproape 20 de posturi didactice vacantate dupa data de 6 septembrie.
“Scolile organizeaza concurs pentru posturile care au ramas neocupate dupa sedinta publica din 6 – 7 septembrie. Sedinta publica de luni, 24 septembrie, este pentru acele posturi care s-au vacantat dupa data de 6 septembrie si nu au fost supuse niciunei sedinte publice.
Au dreptul sa se prezinte cadrele didactice care au participat deja anul acesta la un concurs, au obtinut peste 5, si au ramas nerepartizate”, a precizat Ida Vlad, inspector responsabil cu Managementul resurselor umane in cadrul ISJ Bacau. Posturile supuse sedintei publice pot fi vazute pe site-ul ISJ Bacau la adresa http://www.isjbacau.ro/.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO