» » Producătorul filmului islamofob arestat



Producătorul prezumtiv al filmului islamofob american "Inocenţa musulmanilor", Nakoula Basseley Nakoula, a fost arestat joi la Los Angeles, potrivit biroului procurorului oraşului care nu a dat detalii suplimentare cu privire la motivele acestei arestări.


Nakoula, 55 de ani, condamnat în 2009 pentru fraudă bancară, "este în arest şi trebuie să compară în faţa unui tribunal federal din Los Angeles", a declarat pentru AFP Thom Mrozek, de la biroul procurorului. 

Cineastul a mai fost interogat de poliţie pentru scurt timp la 15 septembrie. De atunci, el se ascundea şi nu a mai fost văzut. Poliţia i-a ajutat familia să îl găsească două zile mai târziu. 

Motivul exact al arestării nu a fost dezvăluit. Autorităţile investighează în ultimele zile mai ales dacă Nakoula nu a încălcat regulile de eliberare condiţionată. 

El urmează să compară joi după-amiază /ora locală/ prin intermediul unei videoconferinţe, potrivit presei locale. 

Filmul, care îl descrie pe profetul Mohamed ca pe un golan cu practici deviante, a ofensat numeroşi musulmani şi a declanşat un val de proteste antiamericane în Orientul Mijlociu, care au făcut peste 30 de morţi. 

Reprezentanţe diplomatice americane, şcoli şi magazine au fost de asemenea vizate în timpul manifestaţiilor. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO