» » INCENDIU PE MUNTELE COZIA

url

Elicopterele MAI intervin cu 8.000 de saci cu apă
de Q Magazine
Elicopeterele MAI vor arunca peste 8.000 de saci cu apă duminică în zona versantului Cozia pentru stingerea incendiul izbucnit sâmbătă, a declarat, Petre Nadolu. Echipele ISU au intervenit toată seara iar noaptea de sâmbătă spre duminică s-au străduit să localizeze focarele de incendiu.

“Încercăm toate soluţiile pentru a stinge acest incendiu. Echipele ISU acţionează concertat, au stat toată noaptea aici şi au delimitat perimetrele focarelor, deşi s-au confruntat cu vântul care bate cu putere aici, la peste 1.000 de metri. Turba şi zona uscată a unor păduri au făcut extrem de dificilă intervenţia aici. Incendiul s-a întins pe o suprafaţă de peste trei hectare. Deja s-au efectuat primele zboruri cu apă deasupra, azi le vom continua. Nu se cunosc cu exactitate cauzele. Din păcate, ne confruntăm cu cea mai cunoscută zonă turistică din judeţ, vârful Cozia”, a afirmat prefectul Mircea Nadolu.

Un incendiu de vegetaţie uscată care a afectat ulterior şi coronamentul pădurii de molid a izbucnit sâmbătă pe versantul de sud al Muntelui Cozia, pe zona cuprinsă între releul de televiziune de la cota 1.600 până spre Mănăstirea Stânişoara.

Muntele Cozia este punctul de interes turistic cel mai cunoscut din judeţul Vâlcea, are nenumărate trasee care urcă spre cabana Cozia (1.648 m), vârful Cozia fiind vizibil din mai multe localităţi – Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti.

Este declarat arie naturală protejată – Parcul Naţional Cozia – foarte multe elemente de faună şi floră fiind declarate unicate aici, fiind printre puţinele zone montane unde stejarul creşe până la o altitudine de 1.000 de m.

MAI a anunţat duminică printr-un comunicat că un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a decolat de la baza aeriană Băneasa, la ora 7,40, pentru a interveni în sprijinul pompierilor din judeţul Vâlcea.

Potrivit MAI, misiunea este executată pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona fondului forestier din comuna Sălătrucel şi Parcul Naţional Cozia, aparţinând Ocolului Silvic Călimăneşti.

Pentru limitarea şi stingerea focarelor acţionează, cu mijloace de primă intervenţie, 30 de pompieri ai ISUJ Vâlcea şi 40 de lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea şi ai serviciilor voluntare Călimăneşti şi Sălătrucel, precizează MAI.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO