» » » De ce secretul de trilioane de carate de la Popigai nu va duce la scaderea preturilor diamantelor


 De ce secretul de trilioane de carate de la Popigai nu va duce la scaderea preturilor diamantelor

La inceputul saptamanii, Rusia declasifica informatia care zguduia piata mondiala a pietrelor pretioase si bijuteriilor: descoperise un zacamant de diamante de trilioane de carate, suficient pentru a aproviziona industria globala pentru urmatorii 3000 de ani. 

 Sovieticii au descoperit comoara in anii `70, in Siberia de Est, sub un crater de impact meteoritic cu un diametru de 100 de km, cunoscut sub numele de Popigai Astroblem.
Vestea a devenit repede virala, iar unele publicatii estimau deja valoarea diamantelor gasite in Rusia la aproape un cvadrilion de dolari. Cei mai multi bijutieri si specialisti din industrie s-au aratat socati de descoperire, spunand ca „este aproape ireala, aproape SF”, dupa cum sublinia un geolog, citat de Business Insider.
 Din pacate insa, socul vine abia acum. Potrivit reprezentantilor Alrosa, al minei rusesti din Siberia de Est, care a confirmat faptul ca depozitul de diamante chiar exista, acestea din urma nu detin caracteristicile calitative pe care in mod normal le au acest tip de pietre pretioase. Detalii pe incont.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO