» » Adrian Năstase prezintă procurorii care s-au ocupat de ”Mătușa Tamara”

Adrian Năstase prezintă procurorii care s-au ocupat de ”Mătușa Tamara”

Fostul premier Adrian Năstase, în prezent încarcerat la penitenciarul Jilava, îi prezintă, într-o postare pe blogul personal, pe procurorii care s-au ”ocupat” de dosarul ”Mătușa Tamara”, aflați ”sub supravegherea” procurorului-șef al DNA, Daniel Morar, și cu legături ”coincidente”cu fostul ministru al Justiției, Monica Macovei. ”E bine, Manuel Barroso? Nu e aşa că DNA e independent?”, întreabă Adrian Năstase în comentariul său.

După ce Adrian Năstase a fost achitat definitiv de completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul “Mătușa Tamara“, fostul premier prezintă pe blogul personal cine sunt ”procurorii care au primit misiunea să se ocupe de acest dosar”.

Năstase afirmă că ”în 2006, această misiune i-a revenit procurorului DNA Claudia Roşu, cea care s-a căsătorit, ulterior, cu şeful ei, şeful secţiei a II-a de la DNA – Doru Ţuluş. De altfel, dosarul fabricat de Claudia Roşu a fost confirmat de şeful secţiei, Doru Ţuluş”, scrie fostul premier care, ulterior prezintă motivele pentru care procurorul Roșu a făcut o cerere de abținere în ”Dosarul Poșta”, după cererea de recuzare înaintată de către fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu.

”Interesant este faptul că în Dosarul „Poşta”, fostul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu a formulat o cerere de recuzare pentru Claudia Roşu. Iată motivele: „Această situaţie, în fapt tragică, a atins comicul în martie 2009, când dl. procuror şef Ţuluş a desemnat-o să facă acte în dosar pe dna procuror Claudia Roşu. Imediat am făcut o cerere de recuzare, prin care am cerut că atât dl. Ţuluş, cât şi dna. Roşu să nu mai facă acte în dosar”. Si mai departe: „Dna Claudia Roşu este într-o incompatibilitate evidentă în a efectua acte în orice cauză ce mă priveşte, având în vedere circumstanţele personale ale dnei procuror. Astfel, este de notorietate că dna Claudia Roşu are, de mai mulţi ani, o relaţie intimă cu dl. procuror şef secţie Doru Florin Ţuluş, şeful secţiei a II-a DNA. În privinţa dlui Ţuluş, vă reamintesc că, în calitate de ministru al jusţiţiei, am făcut o cerere de revocare din funcţie, având în vedere „deficienţele în organizarea, planificarea şi controlul activităţii, deficienţe ce pun în discuţie aptitudinile manageriale ale procurorului şef de secţie”, aşa cum au fost reţinute în raportul inspecţiei judiciare care a efectuat un control de fond la DNA, exprimându-mi public nemulţumirea în repetate rânduri, faţă de activitatea domniei sale”. După depunerea cererii de recuzare, dna procuror Roşu a făcut o cerere de abţinere. Cererea de abţinere ar fi fost aprobată de însuşi Doru Ţuluş. „Suntem în teatrul absurdului: dna Roşu e incompatibilă din cauza relaţiei cu dl Ţuluş. Dar dl Ţuluş, care e cauza incompatibilităţii dnei Roşu, nu e, la rândul lui, incompatibil” acuză Chiuariu”, explică Adrian Năstase pe blogul său.
Mai multe pe dcnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO