» » » Saracia ii lasa fara catedre



Situatie fara precedent in liceele bacauane

Criza economica, simtita mai ales in mediul rural, saracia, scaderea populatiei scolare, lipsa unor perspective de viitor sunt doar câteva din cauzele care au dus la o situatie fara precedent in liceele bacauane. Multe dintre ele au ramas cu zeci de locuri libere si clase necompletate, conform planificarii. In unele cazuri s-a ajuns chiar la restrângeri de activitate a cadrelor didactice. 

Liceele/colegiile din judet au probleme din acest punct de vedere. In Onesti nu sunt ocupate toate locurile la CT "Gh. Asachi" (73), Colegiul Sportiv "N. Comaneci" (51), Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" (13), CT "Petru Poni" (86), Colegiul National "D. Cantemir" (36) si Liceul Tehnologic (15). In Buhusi, elevii pot opta inca pentru cele 21 de locuri de la CT "Ion Borcea", la Moinesti pentru cele 27 de locuri de la CT "G. Cobalcescu", in Comanesti la CT "D. Ghika" - 52, in Tg. Ocna pentru cele 44 de locuri de la CN "Costache Negri" si 8 de la Liceul Tehnologic, in Ghimes Faget la Grupul Scolar de Agroturism (20), in Parincea la Grup Scolar "G.J. Cancicov" - 6, in Hemeius la Grupul Scolar Agricol - 15, in Darmanesti la Grup Scolar Industrial Constructii de Masini - 28, in Rachitoasa la Liceul Tehnologic - 6 si in Sascut la Liceul Tehnologic - 31.

In total au fost disponibile aproape 6.600 locuri in toate liceele, din care peste 2.600 pe filiera teoretica, circa 3.700 - filiera tehnologica si restul pe filiera vocationala. Alte 230 de locuri au fost rezervate separat pentru elevii de etnie rroma. Neocupate sunt in prezent 1.260 de locuri.
Roxana Neagu
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO