» » » Profesori in focul examenului Cinci eliminati si 115 lucrari retrase la Titularizare

Cadrele didactice care doresc sa devina titulari in invatamânt au participat la concursul national scris de Titularizare, organizat la nivel local, in 11 centre de examen, in data de 2 august. In total au fost validati circa 950 de candidati, insa nu toti s-au prezentat la proba scrisa.

Un nou examen pentru cadrele didactice. Dupa Definitivat, acum a venit rândul profesorilor, invatatorilor si educatorilor care doresc sa se titularizeze in sistem sa sustina un nou concurs - Titularizarea 2012. "In tot judetul Bacau in cele 11 centre de concurs, 947 de candidati au avut posibilitatea de a se inscrie si la aceasta proba scrisa, dupa ce au fost admisi la probele orale si inspectiile speciale la clasa. Dintre acestia, doar 823 de candidati au fost prezenti", a explicat prof. Ida Vlad - inspector scolar adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau, presedinta Comisiei judetene de monitorizare a concursului national de Titularizare 2012.

Sali monitorizate video

Ca si anul trecut, examenul de titularizare a fost monitorizat video integral, in toate salile fiind instalate camere de supraveghere. Concursul a inceput la ora 10.00, iar timpul de sustinere a probei scrise a fost de 4 ore. Au fost puse la bataie peste 50 de specializari, de la Matematica, Biologie, Limba si literatura româna, pâna la Protectia mediului, Economie sau Administratie. Multe posturi sunt insa in mediul rural, in special pe invatamântul prescolar si primar. Cele mai solicitate au fost posturile de invatatori (119 candidati) si educatori (88 candidati), dar si catedrele de Matematica (96), Limba si literatura româna (94), Limba engleza (84), Educatie fizica si sport, Biologie. Mai putin cautate au fost specializarile precum Zootehnice, Transporturi, maistri in telecomunicatii, Kinetoterapie sau Limba maghiara.

Lucrari corectate la nivel national in 12 centre

Aceasta titularizare este ultima organizata la nivel national, cu subiecte unice stabilite de Ministerul Educatiei. Incepând cu anul scolar viitor, se pare ca tot ce inseamna politica de personal in scoala va ramâne numai la latitudinea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamânt. Acesta decide vacantarea posturilor, organizarea de concursuri si restrângerile de activitate. Si acum Inspectoratul Scolar doar vizeaza corectitudinea organizarii concursurilor la nivel de unitate de invatamânt si va organiza sedintele publice de repartizare a candidatilor admisi pe post sau catedra. Lucrarile scrise din examenul de Titularizare din acest an vor fi corectate in 12 centre de evaluare de la nivel national. "Pentru a fi admisi la probele practice candidatii au fost obligati sa ia nota minima 5, pentru un post netitularizabil si minim 7, pentru un post titularizabil. Au fost 1.007 candidati prezenti, 900 su sustinut inspectii la clasa, iar restul probe orale specifice. Si la probele scrise, condiitiile de admitere sunt aceleasi", a mai spus prof. Ida Vlad.

Contestatiile se depun la Comisia Judeteana de monitorizare a concursului

In total sunt libere, in intreg judetul, 1.455 de catedre, din care 685 sunt complete si 309 titularizabile (restul fiind incomplete). Pe o alta clasificare, 813 dintre acestea sunt in mediul rural si 642, in urban, iar intr-o alta abordare - 82 sunt rezervate si 1.373, vacante. La nota finala se iau in considerare si notele de la probele orale sau inspectiile la clasa, care s-au desfasurat in lunile mai-iunie. Primele rezultate ale probelor scrise vor fi afisate pe 7 august. Dupa afisare, pâna pe 8 august se pot depune contestatiile, la Comisia Judeteana de monitorizare a concursului din cadrul Inspectoratul Scolar. Dupa ce contestatiilor vor fi rezolvate, pe 10 august candidatii vor putea afla rezultatele finale. Ulterior, de pe 13 august vor incepe, tot in centrele in care s-a organizat concursul, sedintele publice de repartizare pe post.
Roxana Neagu
desteptarea.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO