» » » Acesta este românul căutat spre a fi arestat de FBI pentru tentativa de extorcare a milionarei americance Anne Bass

Nicolae Helerea, cunoscut şi ca Michael Kennedy

Nicolae Helerea, un braşovean de 33 de ani emigrat în Statele Unite împreună cu părinţii, este considerat un fugar de către oficialii celebrului Birou Federal de Investigaţii (FBI), care fac demersuri pentru aducerea lui în faţa justiţiei din SUA.

Nicolae Helerea, care şi-a luat în Statele Unite numele de Michael Kennedy, este considerat al doilea „actor principal" în cazul sechestrării milionarei americane Anne Bass şi a prietenului acesteia Julian Lethbridge.

Un alt român, Emanuel Nicolescu, a fost condamnat la sfârşitul săptămânii trecute la 20 de ani de închisoare în acest caz.

Cei doi, împreună cu cel puţin încă un complice român, au încercat s-o extorcheze de 8,5 milioane de dolari pe femeia cunoscută pentru dese acţiuni caritabile.

Helerea este bun prieten cu Nicolescu, cei doi apărând împreună în mai multe fotografii de pe Facebook.
Cea mai importantă probă adusă în discuţie de detectivii americani de la FBI împotriva lui Helerea sunt mărturiile a două persoane.

Martorii au declarat că au văzut o maşină Honda Civic staţionând în mod suspect în zona rezidenţială din South Kent, statul Connecticut, acolo unde îşi are vila Anne Bass, în noaptea zilei de 15 aprilie, atunci când a avut loc atacul.

Ulterior, s-a dovedit că maşina descrisă de martori îi aparţinea lui Nicolae Helerea.

Investigatorii au legat acest detaliu de faptul că Helerea era bun prieten cu Nicolescu, care lucrase cinci luni la vila Annei Bass şi cunoştea foarte bine împrejurimile.

Nicolescu a fost ridicat de anchetatori după aproape patru ani de anchetă, la începutul lui 2011, în momentul în care a aterizat pe aeroportul din Chicago, întorcându-se din România.

Pe de altă parte, Helerea n-a fost încă reţinut sau audiat de detectivii americani, fiind încadrat la categoria "de negăsit".

Urmele lui Michael Kennedy apar însă în România, în anul 2008, la un an de la atacul asupra milionarei Anne Bass, în care se presupune că a fost implicat.

În 2008, tânărul şi-a înfiinţat o firmă, Hermes Consulting SRL, cu sediul în Braşov, la care figurează ca unic acţionar.

Firma se ocupa de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. În martie 2012, societatea a fost declarată inactivă.

Aventuri în munţii Braşovului
În plus, Nicolae Helerea n-a dus lipsă de activităţi în Braşov. În 2011, el a fost ajuns manager al unui centru SPA din cadrul unui mare hotel din Poiana Braşov, post de care s-a bucurat foarte tare.

„Cea mai nouă aventură a mea", a scris Helerea pe un site de socializare. N-a fost manager pentru mult timp, iar la începutul anului 2012 a rămas doar un colaborator al hotelului.

Pe lângă afaceri, Nicolae Helerea a avut timp şi de distracţii. Tânărul a vizitat Braşovul, a făcut bungee jumping în Cheile Râşnoavei, a testat pârtiile din Poiana Braşov şi a făcut excursii pe Valea Prahovei.

Anul trecut, tânărul şi-a petrecut vacanţa pe litoralul românesc, în compania prietenilor.

FBI a făcut demersuri la Braşov la mijlocul anului 2011 în legătură cu acest caz, dar detaliile sunt învăluite în mister.

„În iulie 2011 a fost solicitată o comisie rogatorie de către autorităţile americane, pentru efectuarea unor acte procedurale, acte ce s-au finalizat în octombrie 2011", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, procurorul Camelia Dumitrescu.

Nicolae Helerea dă semne de viaţă, totuşi, pe Facebook. Ultima postare pe contul personal datează din 13 august, cu patru zile înainte de verdictul în procesul prietenului său, Emanuel Nicolescu.

adevarul.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO