» » » Catastrofa la Bacalaureat: Promovabilitate de numai 45,43% la examenul maturitatii in Bacau




A fost jale si la Bacalaureatul din acest an. Mai bine de jumatate dintre candidati nu au reusit sa obtina macar nota 6.00 pentru a fi promovati. Au fost si licee unde niciun absolvent nu a promovat, iar cele mai bune rezultate s-au invârtit in jurul procentului de 92%. A fost si o medie de 10, singura din judet, iar cea care se poate mândri cu aceasta performanta este Mara Bruma, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” din Onesti.

Au curs multe lacrimi la afisarea rezultatelor examenului de Bacalaureat din acest an. Unii au plâns de fericire, dar cei mai multi au plâns când au vazut ca in dreptul lor scria „Respins”. Primii care au aflat notele si au rasuflat usurati au fost absolventii de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau. Multi dintre ei erau foarte fericiti pentru ca nota finala era mai mare decât se asteptau. Au inceput sa dea telefoane peste telefoane, s-au imbratisat si, in sfârsit, sa-si faca planuri de vacanta. Asta se intâmpla in jurul orei 10.30 când curtea colegiului era plina de adolescenti fericiti. „Am luat 8.38 si sunt foarte multumita. La anatomie am luat 9.30 si ma bucur pentru ca vreau sa dau la Medicina la Iasi”, ne-a spus Maria Calugaru.

Unii râd, altii plâng

Peste drum la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” atmosfera era total opusa. Candidatii asteptau rezultatele si au avut de asteptat inca doua ceasuri. Când au inceput sa se lipeasca listele au curs si primele lacrimi. O eleva dezamagita de nota a plâns minute in sir ca si-a ratat vacanta si admiterea la facultate. La Colegiul Tehnic „Grigore Antipa” din Bacau rezultatele s-au afisat dupa ora 13.00. Aici, rar vedeai un reusit, majoritatea regasindu-se in tabara respinsilor. Au fost si absolventi surprinsi ca au luat Bac-ul. „Nici nu m-am uitat la note. Am vazut doar ca scrie reusit. Nu am niciun plan pe mai departe, nici de facultate, nici de serviciu. A fost o surpriza foarte mare ca l-am luat”, ne-a spus si Ionel Dudu.

Mesaj de la un candidat al Colegiului „Gr. Antipa” catre evaluatori

Un absolvent al Colegiului Tehnic „Grigore Antipa” din Bacau in loc sa rezolve subiectele la chimie a preferat sa le scrie profesorilor evaluatori un mesaj. „Saru’ mâna anticipat! Sper sa-mi dati nota 5 ca sa-mi iasa media finala 6. Va doresc, vacanta placuta!” Asta a fost tot ce a scris pe teza de examen, in rest nu a rezolvat niciun subiect. Evident ca nu a fost trecut si se pare ca nu va avea o vacanta tocmai placuta. A fost si o eleva careia nimic nu-i poate strica aceasta vara. Mara Bruma, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir” din Onesti a promovat Bac-ul cu media 10.
Geta Panaite

Trei licee cu promovabilitate zero


La sesiune de vara a examenului de Bacalaureat din acest an, procentul de promovabilitate a fost de 45,43%. S-au inscris 5.319 absolventi, 5.301 au fost prezenti, 11 eliminati pentru ca au incercat sa fraudeze una dintre probe iar 318 nu s-au mai prezentat. Asa se faca ca, la final, dintre cei care au intrat in sala, doar 2.408 au fost promovati, iar 2.882 au fost respinsi. In urma rezultatelor initiale, pe primul loc s-a situat Liceul Catolic „Sf. Iosif” din Bacau, pe locul II Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau si pe locul III Colegiul National „Gh. Vranceanu”, din Bacau, toate trei, potrivit celor de la Inspectoratul Scolar Judetean, au un procent de promovabilitate de circa 92% cu foarte mici diferente. La coada clasamentului se gasesc trei licee unde rata promovabilitatii a fost 0%. Este vorba despre Grupul Scolar Hemeius, Liceul „Constantin Brâncoveanu” Bacau si Grupul Scolar Târgu Ocna, care si anul trecut a avut tot zero reusiti. „Rezultatele afisate inainte de contestatii, in acest an, sunt foarte asemanatoare cu cele de anul trecut. Luni intre orele 8,00 – 12,00 se primesc contestatii si pe data de 13 iulie se vor afisa rezultatele finale”, ne-a spus prof. Anca Rafiroiu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Bacau.

DESTEPTAREA

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO