» » Goldovskiy nu renunta la Rafo

Actionarul majoritar al societatii Rafo Onesti a raspuns cererii liderului sindicatului Rafinorul, Ion Marian, si a presedintelui Consiliului de Administratie, Miroslav Dermendjiev, de a justifica votul negativ pe care l-a dat, recent, in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) cu privire la contractarea unor credite pentru continuarea Programului de modernizare si de repornire a instalatiilor. “In Rafo – si-a inceput Iakov Goldovskiy scisoarea de raspuns -, interesele actionarului majoritar (Petrochemical Holding) coincid in totalitate cu interesele angajatilor si ale sindicatului. Petrochemical Holding, ca si dumneavostra, este foarte preocupata de stationarea intreprinderii si este interesata de repornirea productiei profitabile in Rafo”.
Prin “stationarea intreprinderii”, Iakov Goldovskiy intelege, desigur, viabilitatea acesteia, care – a precizat actionarul majoritar – vine chiar din programul de modernizare. “Refuzul de a adopta planul de afaceri – a explicat el – nu este definitiv. Petrochemical Holding il va revizui in momentul in care vor fi indeplinite conditiile”. Aceste conditii se refera la existenta contractelor de furnizare a titeiului cu discountul prevazut in planul de afaceri, dar si la obtinerea creditului scontat de la EximBank. “Petrochemical Holding – a precizat, in stil diplomatic, Goldovskiy – pretuieste relatiile foarte bune cu institutiile de stat, cu Guvernul si presedintele Romaniei, si nu isi permite sa expuna banca de stat, Eximbank, la plata garantiei. Noi sintem pregatiti sa ne intilnim cu reprezentantii Guvernului si ai Ministerului Economiei chiar la mijlocul lunii mai, pentru a discuta posibilitatea sustinerii guvernamentale in modernizarea si dezvoltarea Rafo”.
Se negociaza contractul de finantare
Votul negativ in AGA a mai fost motivat de Iakov Goldovskiy si prin lipsa unui contract de creditare intre Rafo si Corpofin, o institutie financiara cu care si in acest moment se duc negocieri. “Va asigur – si-a incheiat Goldovskiy raspunsul – ca lucram intensiv la realizarea unui plan strategic pentru reconstructia si aprofundarea prelucrarii chimice, cu crestearea, in paralel, a liniilor de prelucrare a materiilor prime, hidrocarburi (aromatice – acid tereftalic – PET). Este un proiect costisitor, iar Petrochemical Holding nu-l poate realiza fara atragerea investitorilor strategici, a institutiilor financiare si a partenerilor. Momentan, avem citeva posibilitati pe care speram sa le realizam. Va asigur ca nu avem intentia de a stopa incercarile in aceasta directie, pentru ca deja s-a realizat foarte mult in acest sens, inclusiv cu potentialul intelectual din Rafo. Sint sigur ca directorii de top ai Rafo, in frunte cu Miroslav Dermendjiev, cu sustinerea actionarilor, pot duce la rezolvarea problemei, inclusiv la pastrarea in intreprindere, in aceste vremuri dificile, a personalului de inalta calificare.”
Goldovskiy crede in renasterea Rafo
Iakov Goldovskiy a cerut expres ca aceste asigurari sa ajunga si la cunostinta salariatilor de la Rafo. “Petrochemical Holding va face totul pentru renasterea companiei” – a conchis actionarul majoritar.
Va reamintim ca hotarirea sa din AGA a facut loc imediat speculatiei ca toti salariatii rafinariei vor fi trimisi acasa, in ceea ce ei au numit “somaj definitiv”. Ion Marian l-a citat, atunci, pe Miroslav Dermendjiev, care a facut o declaratie vizavi de astfel de zvonuri: “Personal – a spus presedintele companiei -, am tinut permanent la oameni si la componenta sociala, acum nu doresc sa trimit salariatii in somaj definitiv, constient fiind ca Rafo a avut si are valoare doar prin salariatii ei, aspect definitoriu in negocierile cu orice partener. In continuare, incerc ca in maxim doua luni sa stabilizez situatia Rafo si sa implementez primul proiect de repornire a instalatiilor”. 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO