» » Rafo propune un credit de 70 milioane euro pentru modernizare

Societatea Rafo Onesti ar putea contracta un imprumut de 60 de milioane de euro de la creditori externi si unul de 10 milioane de euro de la actionarul majoritar, Petrochemical Holding Austria, pentru realizarea unui nou plan de afaceri care va sta la baza proiectului de retehnologizare si de modernizare in valoare de 70 de milioane de euro propus de administratia rafinariei. Pentru aceasta, preseddintele societatii, Miroslav Dermendjiev, a convocat Adunarera Generala Extraordinara a Actionarilor imediat dupa sarbatorile Pastelui.
Actionarilor le va fi inaintata si propunerea pentru inceperea negocierilor cu EximBank pentru acordarea unei scheme de garantare de pina la 50 de milioane de euro. In urma cu un an, Rafo anunta ca vrea sa contracteze un credit de 80 de milioane de euro, garantat de stat sau cu activele rafinariei, pentru investitii in modernizare. Si in cazul de fata se va face apel la constituirea de garantii reale asupra bunurilor mobile si imobile din patrimoniul Rafo. Tot in vederea acordarii garantiei, societatea trebuie sa-si ia un angajament ferm fata de creditor de a nu se diviza, de a nu fuziona sau de a nu se dizolva fara acceptul prelalbil al EximBank
Petrochemical Holding, inregistrata in Austria, detine 96,5% din capitalul companiei.
Este de consemnat si propunerea care va fi facuta actionarilor de infiintare a unui punct de lucru a rafinariei in comuna Sanduleni, in zona numita Valea Turluiului, care, desi nu se fac precizari suplimentare, ar putea fi o unitate de distribuire de produse specifice. (Petru DONE)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO