» » » Mai putini consilieri, dupa alegeri


Potrivit Guvernului, pentru alegerile care vor avea loc in luna iunie, se va folosi populatia estimata de statisticieni la 1 iulie 2011. In aceste conditii, numarul de consilieri va fi mai mic, dar nu cu mult fata de 2008. Daca ar fi fost luate in calcul datele recentului recensamânt, numarul lor ar fi fost chiar si mai mic. 

Pentru ca rezultatele de la ultima numaratoare a populatiei nu sunt definitive, Guvernul a decis ca pentru scrutinul din 10 iunie sa fie folosite datele valabile la 1 iulie 2011. La nivelul judetului Bacau era estimata la acea data o populatie de 712.304 persoane. In aceste conditii, in câteva localitati se vor pierde câteva mandate de consilieri locali. "Potrivit acestei populatii, am estimat un numar de consilieri locali la 1269 in judet, cu patru mai putini fata de numarul din 2008. Sunt cinci localitati care pierd doi consilieri respectiv Onesti, Slanic-Moldova, Gaiceana, Podu Turcului si Zemes si sunt trei localitati care câstiga câte doi consilieri locali: Buhoci, Lipova si Saucesti", a explicat Eugenia Harja, director al Directiei Judetene de Statistica Bacau. 
Dar, aceste date sunt obtinute pe cale administrativa, adica din surse oficiale, ceea ce inseamna ca este mai mare decât in realitate. "Nu s-a putut estima migratia externa. Calculele intre recensaminte se fac pe baza datelor din surse administrative, iar estimarea populatiei care a migrat mai ales in afara nu a fost posibila", a mai spus Harja. 
In ceea ce priveste municipiul Bacau, populatia estimata la 1 iulie 2011 era de 174.182. Potrivit Serviciului de Evidenta a Populatiei, in municipiu circa 164.000 de persoane au o carte de identitate valabila si drept de vot. 

Suntem, in realitate, mai putini

Discrepantele intre aceste cifre raportate in 2011 si datele provizorii ale recensamântului sunt destul de mari. Chiar daca datele nu sunt finale, populatia judetului a scazut la 583.588 de persoane si pe municipiu a ajuns la 133.460. 
Andreea Gavrila

Pentru Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Bacau, numarul de consilieri ramâne acelasi: 34, respectiv 21. 
Consilierii alesi in 2008, pe culori politice
PSD - 436 consilieri locali
PDL - 327 consilieri locali
PNL - 324 consilieri locali
PC - 83 consilieri locali
PNG - 21 consilieri locali

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO