» » S-a “adjudecat” pretul sanatatii bacauanilor

Casa Judeteana de Asigurari Sanatate (CJAS) Bacau a primit fila de buget pentru servicii medicale pentru anul 2012, suma reprezentind circa 80% din bugetul lui 2011. Bugetul, pe tipuri de servicii, ar trebui sa acopere necesitatile in domeniu pentru primele zece luni ale anului in curs, restul urmind sa fie acoperit la rectificare.
Potrivit conducerii CJAS Bacau, pentru medicamentele cu si fara contributie persoana suma prevazuta si care ar trebui sa ajunga cel putin pina in luna august inclusiv este de 69.207.000 lei, in timp ce pentru medicamentele distribuite prin Programele Nationale de Sanatate, banii nu acopera decit luna februarie (circa 7 milioane).
Pentru hemodializa s-au alocat 2.627.000 lei (acoperire de circa opt luni), pentru dispozitivele medicale – 3.200.000 lei (pentru zece-unsprezece luni), iar pentru servicii medicale stomatologice, 1.744.000 lei (pentru circa zece luni).
Pentru asistenta medicala primara s-au alocat 32.500.000 lei bani care ar putea acoperi serviciile pina in noiembrie, iar pentru ambulatoriul de specialitate clinic, sapte milioane lei. Pentru spitalele publice si private au fost alocate 151.490.000 lei, buget care ar trebui sa ajunga macar pina in septembrie-octombrie.
Serviciului Judetean de Ambulanta i-a revenit, prin incheierea contractului cu CJAS Bacau, un buget de 16 milioane, iar altor doua servicii de ambulanta private, circa 600.000 lei.
“Fila de buget pentru serviciile medicale 2012 a fost emisa pe 27 ianuarie, termenul de incheiere a contractarii furnizorilor cu casa fiind 31 ianuarie. In prezent s-a finalizat incheierea contractelor, iar bugetul alocat in 2012 acopera aproximativ 80% din bugetul pe 2011.
Pentru medicamentele din cadrul Programelor Nationale de Sanatate restul de bani va veni, speram, pina la finele lui februarie, aceste medicamente primind bani si de la Ministerul Sanatatii”, a spus Viorica Draganuta, director CJASP Bacau. (M.Rotaru)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO