» » A presimtit ca va muri: Barbatul mort in biserica isi ingrijea zilnic mormintul

A presimtit ca va muri: Barbatul mort in biserica isi ingrijea zilnic mormintul Vasile Raslov, barbatul care a murit duminica dimineata in timpul slujbei de la biserica “Invierea Domnului”, avea presimtiri ca va muri – preotul paroh spune ca el ingrijea zilnic de mormint, iar in ultima saptamina ii grabea pe muncitori sa termine monumentul si bordura – Vasile Raslov era somer de mai bine de o luna – sotia acestuia spune ca barbatul ei suferea de probleme cardiace – fiul barbatului este asteptat la inmormintare, din Italia
Barbatul decedat duminica dimineata in timpul slujbei de la biserica “Invierea Domnului” avea probleme in viata de zi cu zi. Sotia acestuia ne-a destainuit ca Vasile Razlov era suparat ca tocmai isi pierduse locul de munca si ca sansele sa fie reangajat erau foarte mici, la cei 57 de ani. “Era suparat! Ca orice familie, aveam si noi necazurile noastre. Toate s-au adunat acum o luna si ceva, cind sotul meu a fost disponibilizat de la Agricola. Lucra acolo ca paznic”, ne-a declarat Maria Razlov. Trupul neinsufletit al barbatului a fost depus la capela bisericii unde si-a dat duhul. Ieri dimineata, familia barbatului facea toate pregatirile necesare inhumarii acestuia. Sotia veghea la capatiiul lui. Fiul lor urma sa vina din Italia seara, unde era pelcat sa isi faca un rost in viata. Vasile Razlov era un bun crestin. “Noi stam aici, in cartier. Sotul meu nu lipsea de la o slujba. Sintm oameni simpli cu credinta in Dumnezeu. Asa a vrut Domnul sa se intimple! Vasile avea si probleme cu inima. In urma cu un an a fost internat la Spitalul Judetean, la Cardiologie”, a mai spus sotia. Femeia era suparata ca nu a gasit macar o poza cu sotul ei sa ii puna la capatii. “Nici pentru monumentul funerar nu avem poza, dar mi s-a spus ca o putem face ulterior”, a precizat in lacrimi Maria Razlov.
Barbatul avea presimtiri ca va muri
Preotul paroh Petru Dinu ne-a dezvaluit ca barbatul avea presimtiri ca va muri. “In ultimul timp era preocupat de moarte. Mai ales dupa ce a fost dat afara de la munca si dupa ce hotii i-au spart casa fiului lui. Venea zilnic la cimitir sa isi ingrijeasca locul de veci. Aprindea doua luminari in sfesnice. In ultima saptamina ii grabea pe muncitori, de parca preismtea ca va muri, sa termine mai repede monumentul funerar si bordura. A mers la cor de doua ori sa ii roage sa cinte frumos”, ne-a spus preotul Petru Dinu, parohul bisericii “Invierea Domnului”. Decesul a survenit in urma unui infarct si stop respirator. Barbatului i s-a facut rau chiar in timpul slujbei. Un echipaj de la Salvare a venit sa ii acorde primul ajutor, iar cadrele sanitare s-au chinuit mai bine de o ora sa il resusciteze, insa tot efortul a fost in zadar. In tot acest timp, parintele Petru Dinu a continuat slujba. “Eu am continuat slujba, pentru ca medicii erau cu treaba lor, iar noi cu ale noastre. Nu am de unde sa stiu ce boli are fiecare om care intra în biserica. Omul a beneficiat de asistenta medicala si pina la venirea ambulantei, pentru ca au fost adusi un medic si o asistenta de catre enoriasi. Liturghia, care este o lucrare sfinta, nu se poate opri nici daca vin hoardele barbare. Va dati seama ca daca nu erau credinciosii care sa intervina si eram eu cu dascalii puneam un dascal sa ia masurile necesare”, a mai declarat parintele paroh.
Consiliul parohial intervine in astfel de situatii
Reprezentantii Bisericii spun ca totul s-a petrecut conform normelor si preotul nu a gresit cu nimic si transmit condoleante familiei indoliate. “Preotii nu pot cunoaste starea de sanatate a celor care vin sa se roage, in biserica fiind primiti deopotriva tineri si batrini, bolnavi si sanatosi. Din informatiile noastre, persoana respectiva a mai suferit in anii anteriori doua preinfarcturi, acest al treilea dovedindu-se a fi fatal, acest fapt fiind precizat de organele medicale competente. Mentionam ca persoana respectiva a cazut in biserica si a fost asistata de un medic, care i-a acordat primul ajutor pina la sosirea salvarii. Deci cauzele mortii trebuie cautate in cu totul alta parte decit in biserica, acolo unde venea pentru a se ruga si a-si gasi linistea. In ceea ce priveste oprirea slujbei religioase, nu se justifica in astfel de circumstante, deoarece fiecare parohie are un consiliu parohial, credinciosii care participa la slujbe si care intervin in astfel de situatii, ceea ce s-a si intimplat. Mentionam ca preotul parohiei se va implica in mod direct pentru ajutoarea familiei indoliate si a inmormintarii celui decedat”, a declarat preotul Constantin Gherasim, purtator de cuvint al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO