» » Continuă duelul Lemnaru-Panfil


Joi, 11 august, de la ora 11.30 a avut loc o nouă întrunire a consiliului de administrație al spitalului din Onești. Paradoxal, în aceeași săptămână, au avut loc două ședințe, cu două consilii de administrație diferite. Prefectul județului Bacău, Constantin Scripăț a suspendat Hotărârea nr.53/2011 a Consiliului Local Onești ca fiind nelegală și a atacat-o în contenciosul administrativ. Noul consiliu de administrație este tot vechiul consiliu, în componența căruia intră Gelu Panfil, președinte, Gelu Nicolcea, dr. Gheorghe Ciobanu – ca reprezentant al primarului și doi reprezentanți ai DSP Bacău.

”Am trimis o sesizare către Instituția Prefecturii județului Bacău legat de Hotărâre nr.53/2011 a consiliului local. Hotărârea este nelegală și a atacat-o în contenciosul administrativ. Vechiul consiliu de administrație al spitalului este din nou în funcțiune. Am convocat sedința consiliului de administrație  al spitalului la ora 11.30 și am avut cvorum. Excepție a făcut dr. Ciobanu, reprezentant al primarului în acest consiliu, dar nu a fost o surpriză foarte mare. Precizez că acesta a fost informat de această întrunire chiar de către managerul spitalului, dr. Doru Androne. Am afirmat anterior și susțin și acum prin această hotărâre a dorit schimbarea mea și a consilierului Gelu Nicolcea din consiliul de administrație al spitalului” a ținut să precizeze de la bun început consilierul Gelu Panfil, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului din Onești.
”Hotărâre nelegală”
Potrivit declarațiilor președintelui consiliului de administrație al spitalului, Gelu Panfil se pare că din cauza unor aspecte de nelegalitate prefectul a atacat această hotărâre existând chiar multe semne de întrebare. ”Am spus-o și mă o susțin în continuare : nu mor caii, când vor câinii” a conchis Gelu Panfil.

Ordine de zi, cu probleme de maxim interes

Pe ordinea de zi a ședinței consiliului de administrație s-au aflat probleme de maxim interes pentru Spitalul din Onești, dar și pentru sănătatea celor care trec pragul acestei instituții. ”Trebuia neapărat să vedem care este stadiul planului de conformare a spitalului pentru a nu pierde încadrarea în gradul III. În urma discuțiilor am înțeles că stăm destul de bine. Mai trebuie să înființăm trei gărzi, care sunt în curs de soluționare. Cel puțin așa am fost asigurat de către conducerea spitalului oneștean”, ne-a declarat Gelu Panfil.
Cel de-al doilea subiect de pe ordinea de zi s-a referit la analizarea măsurilor pentru ca și Spitalul din Onești să primească acreditare. ”La jumătatea lunii septembrie va avea loc o ședință lărgită la care vor participa medicii și asistentele din spital pentru a realiza o prioritizare în vederea obținerii acreditării. Trebuie precizat că dacă primarul vroia acreditarea spitalului în primul rând trebuia realizată informatizarea spitalului. Este una din condițiile esențiale pentru a obține acest lucru. Din păcate pentru noi cei care ne tratăm la Onești sănătatea noastră este tratată –la și altele-, iar din cauza acestui lucru suferim cu toții. Mai trebuie realizată stația de epurare căci la această oră spitalului deversează în râul Trotuș apă infestată microbiologic ceea ce este un lucru foarte grav. Am decis recompartimentarea unor spații, dar și desființarea celor două cabinete stomatologice în vederea extinderii Compartimentului de Primire Urgențe. Să nu uităm că, zilnic, peste o sută de bolnavi îi trec pragul. Atitudinea distructivă a primarului Emil Lemnaru face mai mult rău decât bine comunității oneștene”a fost de părere președintele Consiliului de Administrație al Spitalului, Gelu Panfil.
”Fiecare pădure are uscături”
Se pare că secțiunea diverse a fost la fel de interesantă, căci a fost adus în discuție aspectul semnalat de către consilierul liberal Mircea Cetean. Este vorba de modul de abordare a pacienților de către cadrele medicale ale instituției spitalicești. ”Managerul Doru Androne a admis faptul că fiecare pădure are uscături care se găsesc și la Spitalul din Onești, dar împreună sper să găsim soluții pentru prevenirea apariției unor astfel de situații”, a mai adăugat Gelu Panfil.
Și totuși se poate
În ultima întrunire a legislativului oneștean secretarului municipiului Daniel Spânu își asuma, integral, minciuna primarului Lemnaru spunând că el este cel care l-a dus în eroare. ”Depunând contestație la Hotărârea nr.53 a Consiliului Local, aceasta a fost înregistrată în registrul creat ad-hoc la ordinul expres al primarului și are numărul 1. Cu alte cuvinte registrul a fost făcut doar pentru a se scuza primarul Lemnaru de minciuna grosolană” a concluzionat Gelu Panfil.
Dana LUNGU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO