» » » Prapad la o ferma din Traian: 14.000 de pui, facuti scrum intr-un incendiu

Pui arsi de vii sau asfixiati cu fum, o hala distrusa complet, acoperis ars. Acestea sunt pagubele unui incendiu de proportii la o ferma de pui din comuna Traian. Totul din cauza jarului cazut dintr-o soba instalata in interiorul halei. Acestea sunt primele concluzii ale anchetei efectuate de pompierii militari care au intervenit la fata locului. Ferma era populata cu peste 14.000 de pui de o zi. Niciunul dintre bunuri nu erau asigurate. 
Incendiu dezastruos la o hala de pui din comuna Traian, ce apartine unei societati comerciale. Imediat au fost anuntati pompierii militari care au intervenit in zona cu mai multe autospeciale. "Am fost anuntati sa intervenim la ora 11.10. La locul evenimentului s-a deplasat Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau, cu trei autospeciale de interventie, incadrate cu 13 subofiteri, sub comanda comandantului de detasament. Pentru coordonarea actiunilor de interventie, la fata locului s-a deplasat grupa operativa a unitatii, cu o autospeciala de prima interventie si comanda. 
La sosirea la locul interventiei s-a constatat ca incendiul se manifesta pe o suprafata de circa 170 mp la acoperisul halei pentru cresterea puilor, hala fiind o constructie cu o suprafata totala de aproximativ 700 mp", a precizat lt. Andrei Grecu, ofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Judetean Bacau. In momentul producerii incendiului hala era populată cu circa 14.000 pui de o zi. Din nefericire, in urma evenimentului au mai putut fi salvati doar 300 de pui. Incendiul a fost localizat in limitele gasite si lichidat dupa o ora, in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Traian. Au ars aproximativ 70 mp din acoperisul halei, iar 100 mp au fost deteriorati complet.
Conform declaratiilor administratorului, hala nu era asigurata la o societate de profil. In urma cercetarilor efectuate de personalul ISUJ Bacau s-a stabilit ca incendiul s-a produs, cel mai probabil, ca urmare a jarului cazut dintr-o soba fara acumulare de caldura, amplasata in interiorul halei. Pentru neasigurarea normelor de prevenire si stingere a incendiilor - p.s.i., administratorul firmei a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 1.000 lei.
Roxana Neagu

http://www.desteptarea.ro/prapad-la-o-ferma-din-traian-14.000-de-pui-facuti-scrum-intr-un-incendiu.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO