» » Cele două universități din Bacău au primit calificative mici la ierarhizarea făcută de Ministerul Învățământului

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău

Universitatea „Vasile Alecsandri" a primit punctaj maxim doar pentru două facultăți iar Universitatea „George Bacovia" nu a atins pentru nicio secție punctajul maxim    
Clasamentul privind ierarhia programelor de studii ale universităţilor din România a fost întocmit de către Asociaţia Universităţilor Europene şi oferă informaţii despre calitatea predării, a cercetării, a relaţiei cu mediul extern şi a serviciilor oferite de universitate. Ierarhizarea întocmită pe cinci categorii, A, B, C , D și E, unde în A sunt încadrate cele mai performante secții iar în E cele mai puțin performante este valabilă pentru anul universitar 2011 - 2012.
„Bătălia" în Bacău s-a dat între  Universitatea privată  „George Bacovia" și Universitatea de stat „Vasile Alecsandri". Cea mai „șifonată" din ierarhizarea făcută public de către Ministerul Învățământului a ieșit Universitatea „George Bacovia".
Aceasta a fost trecută cu 5 specializări în  categoria E, cu două în categoria D și cu una în categoria C. Cele mai slabe au fost cotate domeniile „Finanțe", „Administrarea Afacerilor", „Științe Administrative" , „Drept" și „Asistență Socială". Contabilitatea și Managementul au fost trecute în categoria D în timp ce Marketinul a fost inclus în categoria C.  Chiar dacă proaspătul clasament nu a adus niciun „A" Univeristății „ George Bacovia" rectorul acestei unități de învățâmânt crede că situația nu reflectă în totalitate realitatea.
„Specializările care au fost clasificate cu E sunt doar autorizate nu și acreditate. Ele sunt în curs de acreditare. Toate specializările în curs de acreditare, de la toate universitățile din țară, au fost trecute automat în categoria E. Suntem o universitate tânără. Nu ne putem compara cu instituții vechi de tradiție. Pentru noi contează faptul că peste 60 la sută din absolvenții noștri se angajaează în primul an de la absolvire", a spus Dumitru Bontaș, rectorul Universității „George Bacovia". Ceva mai bine s-a clasat Universitatea de stat „Vasile Alecsandri". Cu o vechime de aproape 50 de ani dar și cu multe specializări introduse după 1990, universitatea a reușit să obțină o clasificare de tip A pentru specializarea „Ingineria mediului" și una pentru „Educație Fizică și Sport".
Majoritatea secțiilor au primit însă calificativul „C" însă sunt și trei secții, „psihologie", „științe ale mediului" și „administrarea afacerilor" , clasificate cu „E". În categoria B au fost incluse domeniile „filologie", „contabilitate" și „marketing". „Nu s-au publicat valorile indicatorilor care au stat la baza întocmirii acestei clasificări. Vrem să le vedem pentru a ști exact ce avem de făcut. Ce trebuie să îmbunătățim pentru a crește calitatea. Oricum suntem o instituție tânără iar acolo unde am avut domenii cu vechime am obținut un scor foarte bun.
Media studenților care se angajează după ce devin absolvenți ai universității noastre este de peste 50 la sută. La filologie de exemplu avem o medie de peste 70 la sută", a spus Valentin Nedef, rectorul Universității „Vasile Alecsandri". 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO