» » Dascălii care nu au obţinut cel puţin nota 5 la titularizare sau suplinire, refuzaţi la catedră


Niciun profesor sub nota cinci nu a fost primit la catedrăNiciun profesor de nota 2, 3 sau 4 la catedrele din judeţul Bacău. Oficialii din învăţământ şi-au propus ca în acest an să nu accepte dascăli care nu au reuşit să obţină cel puţin nota 5 la unul din concursurile de suplinire ori de titularizare la care au participat.
Şefii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău i-au refuzat pe candidaţii care au obţinut note ruşinoase la examene. Au căutat să-i înlocuiască cu pensionari ori profesori mai bine pregătiţi care au acceptat să lucreze suplimentar şi să fie plătiţi cu ora. „Dacă nu ei nu au fost în stare să ia o notă de trecere, ce pretenţii să avem la copii să obţină 6 la bacalaureat. Nu ascundem faptul că au fost foarte multe solicitări din partea celor cu note mici, însă am căutat alte variante", a spus Teodora Craus, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.
Şi problema catedrelor pentru colegiile vocaţionale a fost rezolvată. La Colegiul de Artă în faţa copiilor vor apărea artişti de la Filarmonica Bacău care au acceptat să le predea anumite instrumente. „Dânşii fac parte din categoria cadrelor asociate şi cu siguranţă vor fi cei mai buni profesori pentru copiii de acolo", a mai spus Craus.
În total, în judeţul Bacău sunt 5.421 de profesori titulari, 1.195 de suplinitori calificaţi, 148 de suplinitori necalificaţi, 144 de pensionari, 53 de personal didactic asociat şi alte 523 de catedre au fost ocupate prin plata cu ora.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO