» » In prag de iarna, Termon si-a mutat paguba de la Conef la E.ON



Societatea de termoficare onesteana a schimbat furnizorul de gaz. Potrivit sefilor municipalitatii, Termon se va aproviziona cu gaz de la E.ON. Firma detinuta de Consiliul Local are restante de aproximativ 39 de miliarde lei vechi catre fostul furnizor Conef Gaz.

Dupa ce a dat o gaura de 39 de miliarde lei vechi firmei Conef Gaz, prin neplata gazului cum parat, Termon Onesti s-a orientat catre un alt furnizor din piata: E.ON Gaz. Societatea de termoficare a incheiat, in prima parte a lunii octombrie, un contract de furnizare cu E.ON, renuntand la serviciile Conef. Potrivit primarului Emil Lemnaru, Conef nu mai putea sa asigure gaz pentru iarna 2010-2011, astfel incat municipa litatea a fost constransa sa se orienteze catre un alt furnizor pentru Termon. “Firma a fost pusa in situatia de a nu mai putea asigura agentul termic pentru iarna 2010-2011. A fost nevoita sa rupa contractul cu Conef Gaz. Termon a incheiat un nou contract cu E.ON si speram sa fie mai bine”, a declarat Lemnaru pentru Onesti Expres. 

„E normal ca oamenii sa renunte”

Edilul onestean a recunoscut ca mai putin de 5000 de apartamente din Onesti mai sunt bransate la sistemul public de termoficare din cele aproximativ 18.000 din oras. Lemnaru a precizat ca desi functioneaza in pierdere, Termon va continua sa furnizeze agent termic chiar daca vor mai ramane 3000 de apartamente in sistem. “Doar 5100 mai sunt bransate la Termon. In Onesti sunt 18.000 de apartamente. Pier derile sunt de 5-10 la suta in sistem, fata de 50 la suta cat erau inainte. Vom continua sa furnizam agent termic si daca raman numai 3000 de apartamente, pentru ca noi consideram ca asta e viitorul”, a spus edilul. Lemnaru a mai declarat ca ii intelege pe cei care au renuntat la serviciile Termon. “Omul daca n-a primit apa calda toata vara a renuntat la sistem. E normal ca oamenii sa renunte la servicii de care nu sunt multumiti”, a apreciat el. 

Scoli fara caldura
Problemele de furnizare a agentului termic in Onesti sunt frecvente, ca si in cazul CET Bacau. Nu mai devreme de lunile septembrie-octombrie, la inceputul noului an scolar, elevii Scolii Emil Racovita din Onesti au fost obligati sa invete in frig. Cauza o reprezinta faptul ca centrala termica 10 care apartine societatii de termoficare nu a fost pusa in functiune in timp util, astfel incat scolarii sa nu aiba de suferit. Conducerea Termon a declarat la momentul respectiv ca nu poate porni instalatiile pentru furnizarea caldurii pentru ca ar inregistra pierderi foarte mari, deoarece locatarii blocurilor din vecinatatea scolii nu au solicitat furnizarea caldurii.

Lucian Bogdanel

 

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO