» » Vila lui Sorin Ovidiu Vântu din Bacau este scoasă la vânzare la preţul de 600.000 de euro

Conform editiei de Bacau a ziarului INAINTE! -  Vila lui Sorin Ovidiu Vântu de pe strada Vasile Alecsandri, nr 7, este cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare din municipiul Bacău. Controversatul om de afaceri a decis acum trei zile să-și vândă locuinţa cumpărată în 1992.
Imobilul din cărămidă, acoperit cu ţiglă, are o suprafață de 700 de metri pătrați, opt camere, salon şi garaj subteran. Prețul cerut de proprietar este de 600.000 de euro, iar în acești bani, cumpărătorul mai primește și terenul de 1.800 de metri pătrați.
”Prețul este ridicat deoarece vila se află în centrul orașului. Sunt clienți care sună, mai întreabă una-alta, însă de cumpărare deocamdată nu s-a arătat nimeni interesat”, a afirmat Adrian Tudor, agent imobiliar.
Chiar dacă viitorul proprietar va fi nevoit să scoată ceva mai mulți bani din buzunar, el va fi scutit mai apoi de taxe și impozitele locale datorate bugetului local. Aceasta deoarece vila de pe strada Vasile Alecsandri este declarată încă din 1992 monument istoric și este trecută în lista clădirilor de patrimoniu ale județului.
”Se plătesc taxe locale doar dacă în imobil vor avea loc activități comerciale. În rest, proprietarul nu va plăti nicio taxă către Primărie. Proprietarul are totuşi obligația să nu schimbe nimic din arhitectura clădirii”, a explicat Petru Cimpoieşu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Bacău.
Vilele de pe Energiei, pe locul doi la preţ
Agenții imobiliari afirmă că după casa lui SOV, următoarele vile în clasament din municipiul Bacău sunt cele de pe strada Energiei. Chiar dacă și acestea sunt tot în zona centrală a orașului, prețul lor nu depășește 200.000 de euro. ”Clădirile au suprafața locuibilă de 300 de metri pătrați, iar curtea de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Sunt vile cochete care au toate dotările”, a mai spus agentul imobiliar. În schimb, construcţiile ridicate în cartierele Şerbănești şi Gherăiești variază între 150.000 și 200.000 de mii de euro. Construcțiile se vând fără mobilier, în schimb au toate utilitățile, inclusiv cale de acces separată.
Primăria, interesată de vila lui SOV
Chiar dacă vila lui Vântu este cel mai scumpă proprietate scoasă la vânzare pe piața imobiliară din Bacău, Primăria se arată interesată să o cumpere. ”Deocamdată nu am primit nicio notificare în acest sens, privind intenția proprietarului de a vinde clădirea. În schimb, noi ne-am gândit la o posibilă cumpărare”, a declarat Dragoş Luchian, viceprimarul municipiului Bacău. (Olimpia Filip - http://www.inainte.eu/2010/10/cele-mai-scumpe-vile-din-municipiul-bacau/ )
Este vorba de fosta locuinţă a lui Băluţă şi Găinuşe
Clădirea cu opt camere și salon a fost locuită, în timpul regimului comunist, de către toți prim-secretarii organizației județene PCR și de șefii din Bacău ai Ministerului de Interne din acele vremuri. Printre cele mai sonore nume se află și Alexandrina Găinușe și Ioan Bogdan Băluță, ambii primi-secretari PCR. ”La parter stăteau șefii de la Miliție și de la Securitate. La etaj, prim-secretarii de partid. Era o curățenie exemplară în casă, camerele erau înalte foarte cochete cu mobilă de lemn masivă, lampadare iar grădina era plină cu trandafiri”, a rememorat  Elena Petcu (80 de ani), fosta bucătăreasă a lui generalului Epifane Amohnoaie șef al Internelor pe județ.
Istoric
Casa lui Sorin Ovidiu Vântu, cu demisol, parter, etaj și garaj subetran a fost construită în 1936 de către D.D. Pătrășcanu, tatăl liderului comunist Lucrețiu Pătrășcanu. În perioada 1990-1992 clădirea a fost sediul revistei literare Ateneu. În primăvara lui 1992 a fost cumpărată de SOV și în același an Direcția pentru Cultură și Patrimoniu a județului Bacău o declară monument istoric. Până în urmă cu trei ani, casa a fost închiriată diferitelor sedii de bănci, partide politice sau Casei Căsătoriilor. În 2008, casa lui Vântu a fost transformată în cazino, însă la scurt timp a fost închis. (Olimpia Filip - http://www.inainte.eu/2010/09/casa-de-700-de-mii-de-euro-a-lui-sov-din-bacau-uitata-in-paragina/
)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO