» » » » Penalii PNL, așii PSD


„Lăsaţi corupţii să vină la mine, căci puşcăria nu este a lor"
Iată mesajul cu care şeful PSD şi al Guvernului încearcă acum să forţeze spargerea PNL. După ce a eşuat pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu, Ponta pune în aplicare o nouă strategie de a-şi anexa bucăţi sau chiar întregul PNL pentru a-şi definitiva platforma de lansare către Preşedinţie.
Teama de zăbrele este mult mai mare decât afinitatea ideologică sau fidelitatea faţă de partid, aşa că PSD nu ar trebui să fie deloc îngrijorat că îi vor lipsi de la uşă corupţii din PNL si numai. Partidul cu cei mai mulţi penali, PSD, are în mod logic şi cel mai mare interes pentru a-i face scăpaţi de probleme, prin urmare oferta lui Ponta către hoţomanii este foarte credibilă şi tentantă.
Urmărit penal pentru trafic de influenţă, şeful PNL Satu-Mare, Ovidiu Silaghi, n-a stat prea mult pe gânduri. Cu numai o zi înainte de expirarea perioadei de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile parţiale din Colegiul 2 Satu-Mare, candidatul PNL Ovidiu Silaghi a anunţat că trece la PSD. O mişcare premeditată, extrem de josnică chiar şi pentru standardele mizerabile din politica autohtonă, care i-a lăsat pe liberali fără om pe liste. „Dorim să transmitem mai departe acest mesaj: USL la Satu Mare continuă să existe", a clamat Silaghi.
Alături de traseist a venit repede cu susţinerea un alt mare liberal din zonă, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Nimeni altul decât cumnatul lui Silaghi. Nici nu-i de mirare că PNL a rămas fără candidat propriu la Satu-Mare, o ruşine şi o mare umilinţă pentru un asemenea partid. În afara clanului Silaghi-Ştef nu s-a mai găsit nimeni sau mai degrabă nimeni nu a îndrăznit să apară pe listele PNL. Prin urmare liberalii vor avea zero voturi.
Clanuri precum cel din Satu-Mare există în PNL mai peste tot prin ţară. Politruci care şi-au securizat poziţiile în partid şi în fruntea profitabilelor instituţii de stat prin înrudiri sau relaţii de afaceri, indivizi organizaţi într-un sistem medieval pentru pentru a-şi perpetua puterea. Toţi stau acum cu frica în chiloţi, aşteptând din moment în moment să fie puşi sub acuzare sau săltaţi de DNA.
Toţi aceşti liberali reprezintă în acest moment punctul slab al lui Crin Antonescu în lupta sa cu PSD. Penalii pe care i-a protejat atâta vreme, clanurile locale în faţa cărora a închis ochii cât timp i-au fost utile, toată această adunătură a devenit acum calul troian cu care PSD se pregăteşte să-l debarce şi să-şi anexeze PNL-ul.
Este de aşteptat ca toţi penalii şi baronii PNL, cei care răcnesc că „USL funcţionează pentru stabilitate locală", să facă tot ce le vasta în putinţă pentru ca partidul lor să nu atingă 20% la europarlamentare, forţându-l astfel pe Crin Antonescu să demisioneze. În multe localităţi din ţară, primari ai PNL au apărut pe bannerele PSD susţinând că „USL trăieşte". Călin Popescu Tăriceanu se încălzeşte deja pe margine, apelul privind „refacerea USL" de ieri este dovada că lucrurile se precipită.
Într-o formă sau alta, direct sau şerpeşte, penalii din PNL se îndreaptă către Victor Ponta, singurul care ajuns preşedinte le-ar putea garanta imunitatea. Crin Antonescu s-a disociat sau i-a îndepărtat, vezi cazurile Chiţoiu şi Ruşanu, aşa că nu mai prezintă încredere. Frica de puşcărie a multor liberali grei din ţară, oameni de care depind scorurile electorale ale partidului, este cea mai bună carte pe care PSD o are împotriva şefului PNL. Asul este în zbor spre masa de joc.

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO