» » » Gabi Luncă: «Nu o iert pe Lori, legea va face dreptate!»


Loredana Groza (44 de ani) s-a trezit, în urmă cu o lună, cu o invitaţie mai altfel, la tribunal.
Ea a înlemnit când a aflat că solista Gabi Luncă (75 de ani) îi cere drepturi de autor pentru piesa "Cip-cirip", pe care Lori a cântat-o, ani la rând, în concerte. Scandalul n-a putut fi stins nici de avocaţii celor două părţi.
Gabi Luncă nu vrea sub nici o formă să o ierte pe Loredana Groza că a înregistrat, în 2001, piesa "Cip-cirip", pe albumul "Agurida" şi că mulţi ani a cântat-o în concerte, fără acordul ei, aşa că îşi caută dreptatea în instanţă. Luna trecută a avut loc primul termen, dar magistraţii trebuie să analizeze bine cazul, pentru a da un verdict.
Nu de alta, dar Lori verificase încă din anul 2000 la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) dacă melodia aparţine cuiva şi, cum n-a găsit nici un proprietar al cântecului, l-a inclus în repertoriul ei, fără dureri de cap.
Va dona banii celor oropsiţi de soartă
Numai că solista de muzică lăutărească se apără şi spune că nu era obligată să-şi protejeze creaţia, crezând că are dreptul să o facă oricând.
Avocaţii ambelor părţi au încercat în zadar să le împace, Gabi Luncă fiind de neclintit: "Nu mi-a cerut voie să-mi cânte piesa, că, dacă mă ruga, poate o lăsam. E munca mea, e creaţia mea, am compus- o acum aproape 40 de ani şi am înregistrat-o la ORDA în 2009. Mergem mai departe cu procesul, nu o iert, legea va face dreptate!", ne-a spus artista.
Aceasta intenţionează ca banii pe care îi va obţine de la pârâta marca VIP pentru drepturile de autor să îi doneze celor oropsiţi de soartă.

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO