» » » » Câte mandate va obţine fiecare partid în urma redistribuirii voturilor


Jumătate din reprezentanţii României la Bruxelles vor fi de la PSD. Alianţa PSD-UNPR-PC a adunat peste 40 de procente la alegerile europarlamentare, de departe cel mai bun scor dintre toate formaţiunile politice.
Iata care sunt rezultatele obtinute in urma redistribuirii voturilor partidelor si candidatilor care nu au indeplinit pragul electoral, sursa acestora fiind partidele politice.

Astfel, dupa numararea a 95% din sectii, PSD a obţinut 47%, ceea ce înseamnă că va avea 16 mandate de europarlamentar. Al doilea loc revine PNL, care a obţinut 17% din sufragii, ceea ce îi asigură 5 mandate. Tot 5 mandate va avea şi PDL, dar cu un scor mai redus, de 15%. UDMR se plasează pe locul 4, cu 8% şi 3 mandate. Următorul clasat este PMP, care, cu 6%, obţine 2 mandate. De asemenea, Mircea Diaconu obţine 7% şi cucereşte un mandat.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/alegerile-europarlamentare-2014-cate-mandate-va-obtine-fiecare-partid-in-urma-redistribuirii-voturilor_147625.html#ixzz32nQSrf8Y

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO