» » » » » Antonescu: Dacă Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, se dezmembrează aparatul


Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus, întrebat cum comentează o afirmaţie a lui Victor Ponta potrivit căreia fusese de acord cu cedarea unor acţiuni de la Portul Constanţa la municipalitate, că dacă premierul ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, "aparatul ăla se dezmembrează, sar acele".
Liderul PNL a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, ce părere are despre o afirmaţie a premierului Victor Ponta potrivit căreia Antonescu fusese de acord cu cedarea unor acţiuni de la Portul Constanţa către municipalitate.
"Domnul Ponta spune atât de multe lucruri încât eu nu am cum să replic elegant. Tot ce pot să spun e că dacă domnul Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, cred că se dezmembrează aparatul ăla, sar acele. Avem un fapt, avem o realitate, vă aduceţi aminte discuţia şi ştiţi decizia PNL că portul nu a fost dat. Povesteşte domnul Ponta că eu eram de acord. Eu eram de acord? Şi ce s-a întâmplat? Nu a vrut Ramona Mănescu? Foarte bine. Nu eram de acord, poziţia PNL şi poziţia ministrului nostru a fost susţinută, am avut discuţii împreună cu dumneaei cu tandemul Ponta- Dragnea destul de intenese pe acest subiect. (...) Indiferent despre ce ne amintm noi că minte domnul Ponta sau nu minte, decizia stă în mâna premierului şi trebuie să şi-o asume fie că e albă sau neagră. Ce rost are să-l fac eu mincinos pe domnul Ponta când îl face realitatea?", a spus Crin Antonescu.
Antonescu a precizat că nu este de acord ca statul să nu mai fie majoritar în Portul Constanţa.
"Aduc aminte că în vreme ce eram împreună la guvernare a fost o discuţie prelungită şi intensă privitoare la descentralizare, la legile descentralizării şi vă aduceţi aminte poate că atunci a existat un conflict în interiorul Guvernului privitor la Poliţie, la porturi şi Portul Constanţa în principal şi privitor la nişte instituţii din subordonea Ministerului Muncii pe care noi nu am acceptat să le cedeze autoritatea centrală, în cazul portului din motive foarte clare. Doamna Mănescu a împiedicat la acel moment pierderea controlului statului asupra Portului Constanţa", a declarat Crin Antonescu.
De asemenea, fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că decizia de a oferi acel pachet de acţiuni de la Portul Constanţa către municipalitate nu poate fi făcută printr-o Hotărâre de Guvern, ci printr-o lege şi chiar dacă acest lucru s-ar realiza Consiliul Local Constanţa nu ar avea forţa economică de a susţine investiţiile care trebuie făcute în port.
Totuşi, Ramona Mănescu nu crede că Victor Ponta doreşte cu adevărat să cedeze Portul Constanţa, scopul său fiind de a-l implica pe primarul Radu Mazăre în campania pentru europarlamentare.
"Nu cred că domnul Ponta e sincer şi doreşte să-i dea portul lui Radu Mazăre. Îl ţine un pic pe Mazăre în priză pentru alegerile europarlamentare, determinându-l să se implice în campanie pentru PSD. Sunt convinsă că domnul Ponta e la curent cu problemele pe care le ridică acest transfer", a spus Ramona Mănescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o dezbare a Fundaţiei Mişcarea Populară, că a da "un port care face investiţii de 500 de milioane în ultimul an lui Măzărică, clovnul naţional" este "un element de dispreţ pentru interesul naţional".
În 1 mai, în cadrul unei vizite făcute în judeţul Constanţa, premierul Victor Ponta spunea că procedura de transfer a acţiunilor Portului Constanţa către Consiliul Local va continua, chiar dacă există riscul "să se supere" anumite persoane, el susţinând că portul se va dezvolta mai bine după ce o parte din acţiuni vor fi listate la bursă.
În 17 aprilie, Consiliul Local Constanţa l-a desemnat pe reprezentantul său în AGA Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime să verifice nivelul chiriilor în port pentru a vedea dacă sunt operatori care plătesc mai puţin decât alţii. În cadrul şedinţei Consiliului Local de atunci a fost votat un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Municipal solicita Ministerului Transporturilor transferul unui pachet de 13 la sută din acţiunile APM Constanţa.
În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţie Porturilor Maritime Constanţa, cu 60 la sută din acţiuni, Fondul Proprietatea deţine 20 de procente şi tot 20 de procente are şi Consiliul Local Municipal.
Angajaţii din Portul Constanţa vor protesta săptămâna viitoare, de luni până miercuri, faţă de procedura de transfer a acţiunilor de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime către Primăria Constanţa, au anunţat lideri de sindicat, urmând ca protestele să fie reluate după alegerile europarlamentare.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO