» » » » Valerian Vreme: PSD se solidarizeaza cu baronii corupti


Cazul baronilor corupti care au ajuns pe mana justitiei a fost analizat si la ultima conferinta de presa  a Partidului Miscarea Populara (PMP) Onesti, la care au participat deputatul Valerian Vreme, presedinte al organizatiei judetene, si Adi Jitaru, presedinte al organizatiei municipale, precum si alti lideri locali ai acestei formatiuni. Conform deputatului de Onesti, unii oameni politici, “care ar trebui sa taca” atunci cand e vorba de Justitie, “nu s-au putut abtine” si au iesit cu declaratii publice in apararea baronilor de la PSD care au fost acuzati de fapte de coruptie, printre acestia numarandu-se Radu Mazare sau liderii grupului din Mehedinti.

Declaratii de sustinere pentru coruptii din PSD a facut chiar si primul ministru. “Se solidarizeaza cu acesti baroni locali care au fost deferiti justitiei”, a constatat deputatul Vreme. “Daca au voturi, pot fura, cam acesta a fost mesajul transmis prin declaratii”, a continuat Valerian Vreme. “E regretabil acest lucru, mai ales ca evoluam spre Europa, dar cu metehne specifice Estului”, a mai adaugat presedintele PMP Bacau, Valerian Vreme. Deputatul de Onesti a apreciat ca e vorba si de un dispret fata de juramantul de primar, facut, de exemplu, de Radu Mazare, care a spus ca “eu le-am facut case”, cand, de fapt, acele case erau facute din bani publici, nu din bani personali. Iar pentru casele facute in Constanta, Mazare a fost acuzat ca a primit o spaga de 175.000 de euro. “Cei care au ajuns la putere nu trateaza cu respect mandatul pe care l-au primit de la oameni – a mai spus Vreme. E dispret, asa cred eu. Nu se poate sa ai logica aceasta, ca daca ai voturi, poti sa furi. Este, cred, al saselea caz in care PSD se solidarizeaza cu acesti baroni locali”.
Guvernantii actuali refuza sa intabuleze terenurile agricole ale oamenilor
Un alt subiect aborbat la conferinta de presa a PMP Onesti a fost faptul ca pesedistii refuza sa aprobe intabularea gratuita a terenurilor agricole si forestiere, in conditiile in care aceasta a fost una dintre promisiunile electorale. Mai mult, proiectul initiat in acest sens fusese aprobat in Senat, dar saptamana aceasta, “in dispret”, cei de la putere au votat impotriva, in Camera Deputatilor. Circa 80 – 90 % dintre terenuri nu sunt nici acum intabulate, iar deputatul Valerian Vreme spune ca nu intelege aceasta “politica stalinista”, in conditiile in care pesedistii sustin alte lucruri, cum ar fi amnistia sau superimunitatea pentru corupti. “Sa motiveze in fata taranilor de ce nu au dat votul acum, pentru intabularea terenurilor, de ce s-au razgandit peste noapte – a aratat deputatul Vreme. As vrea sa stiu si eu raspunsul la intrebarea asta. Cred ca au primit comanda sa voteze impotriva si au votat impotriva. Este regretabil, pentru ca daca taranul e sigur pe proprietatea lui, atunci are un alt imbold de a-si dezvolta afacerea lui”.
Obligatia de a prezenta buletinul la cumpararea cartelelor prepaid incalca legislatia europeana
Presedintele PMP Bacau, Valerian Vreme, a amintit si de faptul ca inregistrarea datelor la achizitionarea de cartele prepaid vine in contradictie cu modificarile facute in legislatia europeana. Astfel, Curtea Europeana de Justitie a declarat legea “Big brother” incompatibila cu tratatul european, cu tratatul uniunii, iar guvernantii nostri nu au tinut cont de acest lucru, atunci cand au initiat proiectul de lege legat de cartelele prepaid cumparate cu buletinul de identitate. “Cei care au pregatit acest proiect de lege nu sunt la curent cu ultimele modificari facute de Uniunea Europeana”, a subliniat deputatul de Onesti. In plus, Valerian Vreme a aratat ca, pe timpul cat el a fost ministrul Comunicatiilor, a inaintat de doua ori Parlamentului un proiect similar cu cel initiat acum de guvernanti. S-au opus cei care se aflau atunci in opozitie iar acum se afla la putere, fapt ce demonstreaza ipocrizia guvernantilor actuali, dupa cum apreciaza deputatul Vreme.
Deputatul de Onesti, Valerian Vreme, s-a referit si la “divortul” dintre PSD si PNL, care s-a produs doar la nivel national, nu si in teritoriu, unde exista, inca, “o coabitare” intre liberali si pesedisti. “Exista varianta plauzibila ca PSD si PNL sa fie tot impreuna, dar, in acest caz, sa o spuna deschis, nu sa faca experimente pe oameni”, a declarat Valerian Vreme. Presedintele PMP Bacau a vorbit si despre apropiatele alegeri europarlamentare si a precizat ca, din punct de vedere procedural, Partidul Miscarea Populara a inceput campania, in sensul ca si-a desemnat candidatii si si-a pregatit structurile electorale. “Sper intr-o campanie electorala corecta, care sa trimita la Bruxelles oameni competenti”, a spus Vreme. El a mai subliniat faptul ca pe lista PMP se afla oameni competenti, cu o mare expertiza in domeniu, spre deosebire de listele altor partide, in care figureaza si sotiile unor lideri politici. “Sa avem decenta sa nu generam nepotism si influente in privinta listelor”, a concluzionat presedintele PMP Bacau, deputatul Valerian Vreme, care se afla si el pe lista de candidati pentru Parlamentul European, alaturi de un alt bacauan, Gabriel Berca.
Florin TANASE

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO