» » » » Onesti: Doua echipaje de la Politia Rutiera ridicate de procurori


Doua echipaje aflate in trafic ale Politiei Rutiere Onesti au fost ridicate de procurori vineri, dupa-amiaza.
Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau au dispus audierea a patru politisti de la Rutiera care actionau pe drumurile nationale si care sunt acuzati ca au luat spaga.
„Au fost adusi la audieri patru subofiteri de la Serviciul Rutier – Compartimentul Drumuri Nationale Onesti.
Acestia erau organizati in doua echipaje si sunt cercetati pentru infractiunea de luare de mita. Intr-un caz a fost vorba de suma de 400 de lei, iar in al doilea caz de 300 de lei”, a declarat pr. Felix Banila, prim-procuror la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau.
Se relateaza ca politistii opreau masinile pentru depasirea vitezei dar cadeau la intelegere cu soferii prinsi si, contra unor sume de nivelul sutelor de lei, nu mai intocmeau procesele-verbale de contraventie.
Cei patru agenti au fost prinsi in urma unei actiuni in flagrant.
Dupa o noapte de audieri, trei dintre politisti au fost retinuti.

 Comunicatul Directiei Generale Anticoruptie
În data de 25.04.2014 lucrătorii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău, S.J.A. Neamţ şi S.J.A. Vrancea, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu participarea Serviciului Operaţii din cadrul D.G.A, cu sprijinul D.G.I.P.I. şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui număr de 4 agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene.
Astfel pe raza com. Ştefan cel Mare, jud. Bacău în urma percheziţiei efectuate asupra echipajului de poliţie rutieră format din ag. pr. M B şi ag. pr. C R I s-a găsit asupra acestora suma de 300 (trei sute) lei, pretinsă şi primită cu titlu de mită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională.
Pe raza com. Oituz, jud. Bacău în urma percheziţiei efectuate asupra echipajului de poliţie rutieră format din ag. pr. C C şi ag. pr. D C, asupra ag. pr. C C s-a găsit suma de 400 (patru sute) lei, pretinsă şi primită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională.
Agenţii de poliţie CRI, CC şi MB au fost reţinuţi urmând a fi formulată propunere motivată de luare a măsurii arestării preventive.
Cazul poate fi mediatizat pentru aceasta existând acordul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

See more at: http://www.desteptarea.ro/onesti-doua-echipaje-de-la-politia-rutiera-ridicate-de-procurori/#sthash.2CU8TtaI.dpuf

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO