» » » » Atentat - Cel puţin 27 de morţi la Alger

Două maşini-capcană, dintre care cel puţin una avea un kamikaze la bord , sunt la originea celor două atentate comise marţi dimineaţă la Alger, a anunţat ministrul algerian de Interne, Yazid Zerhouni, citat de AFP.
Două maşini-capcană, dintre care cel puţin una avea un kamikaze la bord, sunt la originea celor două atentate comise marţi dimineaţă la Alger, a anunţat ministrul algerian de Interne, Yazid Zerhouni, citat de AFP.

Cele două atentate au provocat moartea a cel puţin 27 de persoane, potrivit unui bilanţ iniţial oferit de surse din domeniul medical şi al securităţii. Conform surselor din domeniul securităţii, 15 persoane au fost ucise in atentatul cu camion-capcană comis in cartierul rezidenţial Hydra, din Alger.


O explozie puternică a avut loc la ora 8.45 GMT (10.45, ora Romăniei), intr-o zonă din apropierea Curţii Supreme algeriene, la Ben Aknoun, un sector al capitalei algeriene. Deflagraţia s-a produs intr-un autobuz pentru transportul studenţilor.
Numeroase ambulanţe s-au indreptat spre locul exploziei, de unde putea fi văzut un nor negru de fum.

Un cordon de securitate a fost stabilit imediat, iar drumul care duce spre această zonă, unde se află in special sediul Curţii Supreme şi al Consiliului Constituţional, a fost inchis.
Cele două atentate comise marţi dimineaţă in capitala algeriană au provocat moartea a cel puţin 27 de persoane, potrivit unui bilnaţ iniţial oferit de surse din domeniul medical şi al securităţii, relatează AFP.

Conform surselor din domeniul securităţii, 15 persoane au fost ucise in atentatul cu camion-capcană comis in cartierul rezidenţial Hydra, din Alger.

Atentatele au fost revendicate de membri ai organizaţiei al-Qaeda Africa de Nord, grup ce se autointitulează al Qaeda Magrebului Islamic, apărut dup, afilierea Grupului Salafist pentru Rugăciune şi Luptă.


About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO