» » » » Alesii Onestiului vor „divertisment” de 100.000 de lei


Cu toate ca sunt scoli in Onesti in care ploua si nu se gasesc bani pentru refacerea acoperisurilor (desi drumul de intrare dinspre Adjud „este ciuruit” de gropi cale de 4 – 5 km, nefiind fonduri pentru reabilitare), consilierii onesteni au insistat (in ciuda unei opozitiei hotarâte in Consiliul Local ) ca sa voteze o etapa de raliu, ce va avea loc in vara acestui an.

Surpriza initierii proiectului privind finantarea de catre CL Onesti cu 100.000 lei a unei probe speciale in municipiu a venit de la fostul primar Emil Lemnaru (in prezent, consilier PSD). Aceasta proba speciala ar urma sa se desfasoare pe un circuit stradal de 3.5 km „pentru revenirea Onestiului in circuitul automobilistic”, dupa cum a mentionat initiatorul. Onestiul se asociaza cu Moinestiul si Clubul Rally Spirit Onesti, ca sa aiba loc aceasta proba cuprinsa in cadrul celei de-a IV a editii a Raliului Moldovei (25 – 27 iunie).

Anuntarea „bunelor intentii”, cu sublinierea ca „acest raliu este o competitie nationala de top”, a coincis cu parasirea in graba a salii de sedinte de catre primarul Laurentiu Neghina, el revenind spre finalul dezbaterilor. Consilierul PNL Vicentiu Jitcovici a fost primul care s-a opus acestui proiect si a vorbit despre necajitii Onestiului, care au stat toata iarna in frig, fara caldura in calorifere! Consilierul PDL Stefan Martin a atras atentia ca „se cere o suma de bani fara fundamentare” si a propus reducerea finantarii de la 100.000 la 70.000 lei”.

Duc dorul motociclistilor!
Viceprimarul N. Gnatiuc i-a informat pe consilieri ca „la etapa speciala de la Onesti, ce va fi televizata, vor fi prezente 40 de echipaje, adica 2.000 de oameni in plus” si ca „pilotul onestean Adrian Raspopa, de la Clubul Rally Spirit Onesti, a ocupat primul loc recent, la Raliul Brasovului.” Ca si Martin, Gh. Ene, PDL, s-a aratat surprins ca „fostul primar Emil Lemnaru este interesat de raliuri, când prima data era pentru finalizarea Catedralei Ortodoxe!”.

El a solicitat ca initiatorul sa isi retraga proiectul si sa vina cu explicatii, pentru ca suma e exagerat de mare, “când Moinestiul da doar 31.000 lei.” Lemnaru a ramas ferm pe pozitie si a declarat ca „trebuie abordate toate problemele Onestiului, inclusiv cele culturale si sportive!”

El a mai amintit de vremurile când in oras se organiza un circuit de motociclism si a surprins plenul mentionând faptul ca „sunt perspective ca Onestiul sa fabrice piese utile pentru Dacia Pitesti, o societate de aici realizând etansari pentru aceasta firma!” In final, primarul Laurentiu Neghina a declarat: ”Sustin acest proiect unu – pentru divertismentul onestenilor si doi – se va promova imaginea municipiului!” Zece consilieri (6 – PSD, 2 – PPDD si câte unul de la UNPR si PDL), au votat pentru, in timp ce 4 consilieri PNL si 3 de la PDL au votat impotriva.


Ziarul Desteptarea – Bacau

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO