» » » » » Torturat în Crimeea. Povestea unui lider al al mişcării "Euromaidan"


Un militant ucrainean din Crimeea, eliberat după 11 zile în captivitate, a povestit cum a fost torturat prin electrocutare şi ameninţat că i se va tăia faţa cu un cuţit, conform unei postări video pe pagina de internet Ukrainska Pravda, citată de Agerpres.
Andrei Cecechin, lider al mişcării "Euromaidan Crimeea", a fost arestat la 9 martie de polițiști, care l-au predat apoi miliţiilor proruse. El a fost încarcerat tot în 9 martie — ziua poetului național ucrainean Taras Șevcenko, simbol al luptei pentru independența Ucrainei — pe când se pregătea să participe la o mare manifestaţie la Simferopol, capitala Crimeii.
"Polițiștii m-au lovit în față, apoi m-au legat la ochi și mi-au legat brațele, m-au urcat într-un microbuz și m-au transportat într-o pivniță", a spus Cecechin, tatăl a trei copii ce trăiesc în orașul Bahcisarad. "M-au legat de un scaun și m-au torturat folosind curent electric. M-au lovit în umeri și când mi-am pierdut cunoștința, mi-au dat lovituri de picior peste piept. Erau profesioniști", a adăugat el.
Cecechin a adăugat că persoanele care l-au torturat aveau un accent caucazian și i-au transmis că au fost mercenari, inclusiv în Somalia. În altă zi, oamenii care îl păzeau au tras în el cu gloanțe de cauciuc în brațe și gambe. Andrei Cecechin și alți șase militanți ucraineni pro-Kiev din Crimeea au fost eliberați la 20 martie.
Peninsula ucraineană rusofonă Crimeea, ocupată de peste trei săptămâni de forțe ruse, a fost anexată săptămâna aceasta la Rusia, printr-un acord semnat de președintele rus Vladimir Putin și liderii proruși ai peninsule.
logo

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO