» » » » » Razboi total in Primaria Gura Vaii



Un consilier local din Gura Vaii acuza ca este persecutat de edilul sef, si nu de ieri, de azi, ci din 2012, când a candidat la postul de primar. Lucica Bucur a fost propusa de PP-DD, dar functia a fost câstigata de reprezentantul PNL, Valerica Mihalcea.

Dupa alegeri, femeia a depus o cerere prin care solicita sa fie luata in evidentele fiscale pentru plata taxelor si impozitelor si in Registrul Agricol cu o suprafata de 1000 mp, teren dobândit, conform sentintei civile 3796/2011, prin uzucapiune (folosinta indelungata). Tot atunci a cerut si un certificat fiscal care ii era necesar la Oficiul de Cadastru.
Lucica Bucur arata ca nu a primit certificatul fiscal, desi actul a fost emis. Mai mult, angajata care l-a intocmit a dat nota explicativa. Nici adeverinta necesara la Serviciul de Evidenta Persoanelor Onesti pentru schimbarea domiciliului nu i-a fost eliberata. In 2013, a solicitat autorizatii pentru mai multe puncte de lucru ale societatii sale, insa pentru cel din Gura Vaii nu a primit.
“M-am saturat, nu mai rezist!”
Primarul a facut plângere penala impotriva Lucicai Bucur si a angajatilor care au inregsitrat actele, dar instanta a dat NUP. Primarul a refuzat, apoi, sa inregistreze sentinta si sa ia in evidenta terenul.
“De la alegeri, nu mai am zile bune! Actualul primar face tot ce-i sta in putinta pentru a ma scoate din CL si din comuna, declara Lucica Bucur. Acum am fost anuntata ca iar mi-a facut plângere penala. M-am saturat, nu mai rezist. Totul din cauza ca are si el firma si din cauza ca am candidat impotriva lui!”
In sedinta CL din 27 februarie, primarul a propus incetarea mandatului consilierului PP-DD, motivând ca nu are domiciliul in Gura Vaii. Proiectul nu a trecut, iar presedintele de sedinta a refuzat sa semneze procesul verbal.
“In seara zile de 27.02.2014 a chemat câtiva consilieri care au semnat hotarârea si procesul verbal fara stirea presedintelui de sedinta”, acuza Lucica Bucur. De ce se grabea primarul? Pentru ca Bucur a reusit sa-si faca mutatie cu data de 28.02.2014, cu ajutorul unui satean care a luat-o in spatiu.
“A figurat cu viza flotanta”
Valerica Mihalcea, primarul comunei, sustine ca Lucica Bucur nu este proprietara celor 1000 mp, prin urmare nu putea sa-i elibereze adeverintele. Mai mult, a ocupat ilegal functia de consilier local neavând mutatie definitiva in Gura Vaii.
“La adresa noastra, Serviciul de Evidenta Persoanelor (SEP) Onesti ne-a raspuns ca Bucur Lucica figureaza cu domiciliul stabil in municipiul Onesti, declara edilul. A figurat cu o viza flotanta in perioada 02.11.2011 – 01.11.2012. Atât. E consilier din 2008, fara sa aiba domiciliul in Gura Vaii!” Conform Legii 35/2008, “la functia de primar sau consilier pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale in care urmeaza sa fie alese”, adauga primarul.
“Viza de resedinta”, nu de flotant, scrie in adresa SEP. Intrebarea e cum sa-ti faci mutatie daca primaria refuza sa-ti elibereze actele necesare? “De ce nu si-a facut mutatie din 2008, când era alt primar?” Pentru ca a devenit proprietara in 2011, prin decizia instantei.
“Da, dar in mod ilegal. A luat in concesiune 280 mp, iar in 1997 a obtinut autorizatie de la CJ pe societate si a construit un bar. In 2011, ea, secretarul si fostul primar au pus de-o afacere si i-au eliberat o adeverinta ca stapâneste de 30 de ani terenul. Pe baza adeverintei a câstigat procesul si a intrat in posesia terenului care apartine primariei. Cum sa-i dau certificat când stiu cum stau lucrurile? Eu nu am nimic cu dânsa, dar nu pot sa semnez asa ceva!”
Valerica Mihalcea, primar Gura Vaii
Edilul afirma ca la sedinta din seara de 27 februarie au fost prezenti 13 consilieri din 15. “Proiectul a fost aprobat cu majoritate, sustine el. A lipsit Lucica Bucur, desi am invitat-o, si inca un consilier. Cui nu i-ar conveni sa faca naveta, sa vina o data pe luna in Gura Vaii ca sa voteze si sa ia 350 de lei? Daca nu e multumita, are dreptul sa ma dea in judecata!”


Ziarul Desteptarea – Bacau


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO