» » » » PEDEPSE DURE pentru preoţii care calcă strâmb


Regulamentul instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române prevede pedepse aspre pentru preoţii care calcă strâmb.
Preoţilor le sunt interzise "cu desăvârşire" jocurile de noroc. Prima abatere se sancţionează cu observaţie. Totuşi, dacă aceştia joacă în localuri publice, cluburi, cafenele, sunt degradaţi din rang sau îşi pierd parohia. Mai mult, dacă greşeala se repetă, se poate ajunge chiar la excluderea din serviciu, scrie ziarulring.ro.
În acelaşi regulament al BOR se specifică şi că "preotul care ar pretinde sau ar impune cu sila plată pentru orice slujbă religioasă va fi pedepsit cu pedeapsa canonisirii la mănăstire sau la episcopie, până la o lună". Tot cu canoane la mănăstire, timp de trei luni, sunt pedepsiţi, prima dată, şi clericii care cad în "patima beţiei", putându-se adăuga şi o "pauză" de la săvârşirea celor sfinte. A doua abatere duce la suspendarea din post până la "îndreptare", iar recidivele - la pierderea pentru totdeauna a dreptului de a săvârşi lucrări sacre. Totodată, "clericul care a îndrăznit să săvârşească beat vreo slujbă religioasă, pentru prima oară se suspendă din post, cu oprirea de a săvârşi cele sfinte, până la pocăinţa sinceră şi curăţirea conştiinţei în faţa duhovnicului".
Cei care "au călcat castitatea sau sfinţenia căsătoriei, căzând în adulter, nu mai pot rămâne în cler", pierzând dreptul de a săvârşi lucrări sacre, însă pot fi folosiţi în administraţia bisericească. De asemenea, camăta se pedepseşte, conform Sfintelor Canoane, ajungându-se până la destituire.
ATAC

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO