» » » » » Berbeceanu: Am avut încredere în DNAFostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Traian Berbeceanu a declarat miercuri seara, la Deva, că a aflat din presă despre începerea urmării penale în cazul procurorului-șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, menționând că are încredere atât în DNA, cât și în DIICOT.


Foto: (c) SORIN BLADA / AGERPRES ARHIVA
Polițistul nu a comentat cercetările din dosarul referitor la procurorul Ioan Mureșan, chiar dacă urmărirea penală în acest caz face referire la modul în care fost condusă o anchetă ce l-a vizat direct pe comisarul-șef Berbeceanu, în perioada în care acesta conducea structura teritorială a BCCO Alba. "După noile reglementări procesuale nu pot să apreciez ancheta. Pe drum am aflat și eu, din mass-media, despre începerea urmării penale de către structura Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Nu pot să o comentez. Vreau doar să afirm cu certitudine și dincolo de orice dubiu că, încă de la început, de când eram arestat și deținut ilegal, am avut încredere deplină în DNA, așa cum nu vă ascund că am încredere foarte mare și în structurile DIICOT, pentru că am lucrat în mod direct sau indirect, baza delegărilor, cu zeci de procurori DIICOT din țară și îi prețuiesc și îi apreciez pentru profesionalismul și dedicația de care au dat dovadă", a spus Berbeceanu. 

Fostul șef al BCCO Alba a adăugat că dosarul de la DNA, în care are calitatea de martor, este în lucru de mai mult timp. "În dosarul DIICOT, după cum știți, sunt inculpat. Sunt convins că și dumnealor vor face dreptate. În dosarul DNA am calitatea procesuală de martor, sunt denunțător. Vreau să știți că dosarul acela, spre plăcuta mea surpriză, era înregistrat și era în lucru înainte de a ajunge eu, pentru prima dată, la structura DNA pentru a denunța faptele prezumtiv infracționale pe care le-am sesizat de-a lungul vremii", a afirmat polițistul.
El a susținut că dosarele în lucru la DIICOT și DNA nu pot fi puse pe seama a ceea ce a numit "o luptă între instituții", referindu-se la comentarii pe care le-ar fi văzut în presă după începerea de către DNA a urmăririi penale în cazul procurorului-șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan. "Pe drum, am văzut pe internet tot felul de articole și comentarii și sunt trist și dezamăgit că se încearcă să se insinueze ideea unei lupte între instituții. Încă de când eram arestat am spus răspicat și susțin, sus și tare, că nu este o luptă între instituții. Sunt instituții ale statului, instituții de forță, care trebuie să lupte cu infracționalitatea și nu între ele. Și nu este vorba de nicio luptă între instituții", a conchis Berbeceanu. 

Procurorul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, procurorul Nicolae Cean și ofițerul de poliție judiciară de la DIICOT Alba, Alin Muntean, sunt urmăriți penal de către procurorii DNA, fiind acuzați de abuz în serviciu, cu referire la modul în care a fost instrumentat un dosar în care este anchetat fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu. AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Claudia Stănescu)

AGERPRES

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO