» » » Ucraina: un opozant răpit şi torturat va primi arest la domiciliu




Militantul de opoziţie ucrainean Dmîtro Bulatov care a fost răpit la 22 ianuarie şi torturat timp de o săptămână va primi arest la domiciliu ca "suspect de organizare de dezordine în masă", a anunţat vineri Ministerul de Interne citat de agenţia Interfax, preluată de AFP.

Foto: (c) Jia Yuchen / XINHUA ARHIVA 

Ministerul a explicat că Dmîtro Bulatov era căutat de pe 24 ianuarie ca "suspect de organizare de dezordine în masă", ceea ce prevede plasarea lui în arest preventiv. Dar având în vedere starea sa de sănătate, judecătorul a solicitat instanţei arestul la domiciliu. 

Dmîtro Bulatov, militant foarte activ contra preşedintelui Viktor Ianukovici, a povestit vineri la două posturi de televiziune că a fost torturat, "crucificat şi tăiat" de necunoscuţi timp de peste o săptămână înainte de a fi eliberat joi noapte într-o pădure de la periferia Kievului. 

Cazul lui a provocat o reacţie puternică în Ucraina şi Occident. Casa Albă s-a declarat "consternată de semnele evidente de tortură" aplicată lui Bulatov şi de asemenea şefa diplomaţie UE Catherine Ashton. 

Dna Ashton a fost la Kiev în această săptămână şi a anunţat vineri că se duce din nou în capitala ucraineană săptămâna viitoare, considerând situaţia "foarte îngrijorătoare". 

Dmîtro Bulatov este unul dintre liderii Automaidan, mişcare de manifestanţi în maşină, care a organizat mai multe acţiuni spectaculoase în faţa reşedinţei şefului statului lângă Kiev. 

Ministerul de Interne a declarat vineri că nu exclude "punerea în scenă a unei răpiri... pentru a provoca o reacţie negativă în societate". AGERPRES/(AS - editor: Sorin Calciu)


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO