» » » SUA: Un amiral desemnat la conducerea Agenţiei Naţionale de Securitate



Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a numit pe viceamiralul US Navy Michael Rogers pentru a prelua conducerea puternicei agenţii americane de informaţii NSA, a anunţat joi şeful Pentagonului, Chuck Hagel, potrivit AFP.

Foto: (c) Yin Bogu / XINHUA FLUX 

'Este vorba despre un moment important pentru NSA, iar viceamiralul Rogers aduce competenţe excepţionale şi unice în acest post, în timp ce agenţia îşi continuă misiunea sa esenţială şi pune în aplicare reformele iniţiate de preşedintele Obama', a afirmat Hagel într-un comunicat, cel care l-a recomandat pe Michael Rogers pentru funcţia respectivă. 

Viceamiralul trebuie să primească acceptul Senatului. 

Dacă este confirmat, Michael Rogers, în vârstă de 53 de ani, va fi în acelaşi timp la conducerea NSA şi a Cyber Command. 

NSA se află sub tirul criticilor după dezvăluirile senzaţionale făcute de fostul consultant al agenţiei de informaţii Edward Snowden în legătură cu amploarea programelor americane de supraveghere a comunicaţiilor. 

Pentru a calma spiritele şi în faţa nemulţumirii manifestate de o parte a populaţiei americane şi a aliaţilor SUA, preşedintele Barack Obama a anunţat pe 17 ianuarie intenţia sa de a limita puterile Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA). 

În prezent, Michael Rogers conduce activităţile US Navy în ciberspaţiu, după ce s-a aflat în fruntea secţiei de informaţii a statului-major interarme. 

El îi va succede generalului Keith Alexander, director al NSA din martie 2005, care se va retrage din funcţie în luna martie. AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza)


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO