» » » » Compromis propus de Băsescu față de Ponta VIDEO


Preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit, în premieră, ce înţelegere i-a propus premierului Victor Ponta la întâlnirea de miercuri pe tema majorării accizelor la combustibili.
"I-am propus premierului o cale de mijloc: nu introduce acciza la 1 ianuarie, şi dacă nu se închide bugetul o poţi introduce de la 1 iunie sau 1 iulie", a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. Şeful statului are şi o explicaţie pentru refuzul premierului. "Nu a vrut, atunci mi s-a consolidat ideea că are nevoie de bani pentru europarlamentare", a afirmat Traian Băsescu.
Şeful statului a anunţat că Bugetul de stat nu a sosit la promulgare, că se aşteaptă să primească legea luni şi că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie. Pe de altă parte, el a precizat că va promulga imediat Bugetul asigurărilor sociale. "Sunt rezerve în limite acceptabile, pentru că trebuie să aibă şi liberalii un ban de campanie. Dar nu este o situaţie comparabilă cu cea a bugetului de stat, care cuprinde sume imense la Ministerul Dezvoltării, pentru campania electorală".
Potrivit şefului statului, unul dintre motivele pentru care nu a semnat memorandumul cu FMI a fost legat de încercarea premierului de „a-şi ascunde furtul pentru partid, pe care îl gestionează împreună cu Dragnea".
De altfel, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Victor Ponta, afirmând că este un premier „profund corupt", care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii.
"Victor Ponta a încercat să ascundă cei 400 milioane de dolari ai Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată neconstituţională, este corupt pentru că a vrut să îşi ascundă sub o lege Roşia Montană. Victor Ponta este corupt pentru că a luat 200 de hectare pământ de la Academia Siseşti şi a dat-o la Insula Mare a Brăilei. Victor Ponta este profund corupt pentru că încearcă şi îi facilitează lui Ghiţă foarte multe contracte, protejatul lui, principalul jucător în instituţii guvernamentale în proiecte IT, a spus Băsescu.



ATAC

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO