» » » Primarul Onestiului, inchisoare cu suspendare in dosarul Bacalaureatului



Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursurile in cazul Bacalaureatului de la Podu Turcului, astfel ca primarul Onestiului, Laurentiu Neghina si cel al comunei Prajesti, Eugen Antica, raman condamnati la cate opt luni de inchisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Bacau decisese, in luna septembrie, sa mentina sentinta data de Tribunal si anume ca primarii din Onesti si Prajesti, sa fie condamnati la cate opt luni de inchisoare, cu suspendarea executarii, pentru infractiunea de “cumparare de influenta”.
Alaturi de cei doi, au mai fost condamnate si alte persoane, in dosarul Bacalureatului din 2010, de la Liceul Al. Vlahuta din Podu Turcului.
Atunci, in urma unor descinderi, au fost gasite sume de bani si inscrisuri care, in opinia judecatorilor, demonstrau ca mai multe persoane au platit bani buni ca sa primeasca diploma de bacalaureat.

Ce spune Sentina ICCJ

Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Bacau si inculpatii Balan Liviu, David Spiru, Darie Irinel, Oprea George Eusebiu, Neghina Victor Laurentiu, Bogea Elena, Darie Marian, Arhire Ioan, Antica Eugen, Olaru Gheorghe, Boghiu Sorinel, Proca Elena si Ganea Ion Eusebiu împotriva deciziei penale nr.119 din 26 septembrie 2012 pronuntata de Curtea de Apel Bacau – Sectia penala, cauze minori si familie.Ia act de retragerea recursurilor declarate de inculpatii Mangalagiu (fosta Cristoiu) Tania si Maftei Catalin împotriva aceleiasi decizii. Respinge, ca tardiv, recursul declarat de recurentul inculpat Belciu Octavian Gigi împotriva aceleiasi decizii. Obliga recurentii inculpati Balan Liviu, David Spiru, Darie Irinel, Darie Marian, Neghina Victor Laurentiu, Antica Eugen, Olaru Gheorghe si Proca Elena la plata sumei de câte 300 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de câte 100 lei, reprezentând onorariul pentru aparatorul desemnat din oficiu, pâna la prezentarea aparatorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei.
Obliga recurentii inculpati Oprea George Eusebiu, Belciu Octavian Gigi, Mangalagiu (fosta Cristoiu) Tania, Bogea Elena, Maftei Catalin, Arhire Ioan, Boghiu Sorinel, Tudor (fosta Bordeianu) Mihaela si Ganea Ion Eusebiu la plata sumei de câte 600 lei cheltuieli judiciare catre stat din care suma de câte 400 lei reprezentând onorariul aparatorului desemnat din oficiu se va avansa din fondul Ministerului Justitiei.
Onorariul aparatorilor desemnati din oficiu pentru intimatii inculpati, Nastac Constantin si Tataru Vasile, în suma de câte 100 lei, pâna la prezentarea aparatorilor alesi, se va plati din fondul Ministerului Justitiei.
Onorariul aparatorilor desemnati din oficiu pentru ceilalti intimati inculpati, în suma de câte 400 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei Definitiva. Pronuntata, în sedinta publica, azi 14 noiembrie 2013.

Desteptarea

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

  1. „Conform art. 15, alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali "Calitatea de primar [...] inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului in urmatoarele cazuri: condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate"
    acum sa-mi spuneti ce inseamna pedeapsa privativa de libertate, faceti valuri intr-un pahar cu apa

    RăspundețiȘtergere

O.P. VIDEO