Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării de marți a durat doar 10 minute, timp în care au fost avizate bugetele instituțiilor cu atribuții în securitatea națională. Miniștrii nu au fost mulțumiți de reducerea bugetelor pentru anul viitor.
Premierul Victor Ponta nu a participat la ședința de CSAT convocată de președinte pentru marți, 26 noiembrie, și l-a delegat în locul său pe vicepremierul gabriel Oprea. Alături de acesta au participat la ședință ministrul Finațelor Daniel Chițoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert-Marius Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei-Dominic Gerea, directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea. De asemenea au participat, ca invitaţi, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriş, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, generalul Lucian-Silvan Pahonţu.
"În cadrul ședinței CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază. Avizul CSAT a fost dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Avizul a ţinut cont şi de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar şi de asigurarea şefilor acestor instituţii că îşi vor putea îndeplini misiunea pe baza acestor bugete până la următoarea rectificare bugetară", se arată într-un comunicat de presă al Președinției.
Cam toate instituțiile au spus că au primit mai puțini bani decât era necesar, iar odată ce au fost date avizele CSAT, bugetele vor intra în comisiile de specialitate pentru dezbateri pe fond.
citeste integral pe ZIUAnews.ro
Niciun comentariu: