» » » Guvernarea „DE URGENTA”: Ponta l-a depasit la ordonate de urgenta pana si pe Emil Boc


Deşi a declarat în nenumărate rânduri că nu va proceda precum guvernul Boc, pe care îl acuza că guvernează prin ordonanţe de urgenţă, premierul Victor Ponta a reuşit să fie un campion al OUG-urilor, pe care le-a dat la o frecvenţă chiar mai mare decât predecesorul său democrat-liberal.
Astfel, în 2013, Guvernul Ponta II a emis 80 de ordonanţe de urgenţă şi patru ordonanţe simple în perioada vacanţei parlamentare.
Acuzat că repetă istoria lui Emil Boc, într-un interviu din cotidianul spaniol El Mundo din 23 iulie 2013, premierul a negat, spunând că guvernul său a dat cu o treime mai puţine ordonanţe de urgenţă decât Boc, într-o perioadă similară.
"Acuzaţiile privind numărul recod de ordonanţe nu stau în picioare. Am folosit mai puţine ordonanţe de urgenţă decât guvernele PDL şi am făcut acest lucru în situaţii necesare. Nu au existat proiecte cu implicaţii majore care să nu fie discutate cu toate partidele parlamentare. Noi respectam mult mai mult Parlamentul,  instituţie pe care o informăm cu privire la activitatea Guvernului, căreia îi cerem mandat pentru acţiunile noastre şi pe care nu o ocolim în legiferare. Până la urmă, împotriva acestui Guvern nu a fost depusă nicio moţiune de cenzură, întrucât partidele din Parlament, cu excepţia PDL, recunosc transparenţa şi dorinţa de colaborare a actualului Guvern şi a actualei majorităţi parlamentare deţinute de USL", a declarat Ponta, în respectivul interviu.
Cu toate acestea, cifrele îl contrazic. În total, potrivit datelor din Monitorul Oficial, Emil Boc a dat 381 de ordonanţe de urgenţă, în perioada 22 decembrie 2008 - 9 februarie 2012, cât a fost prim-ministru. Asta însemnă că a emis o OUG, în medie, odată la trei zile, în timp ce Victor Ponta, în cele 452 de zile de premierat, a emis 161 de ordonanţe de urgenţă, adică una la 2,8 zile.
Un alt premier, care a ocupat fotoliul de la Palatul Victoria doar trei luni, Mihai Răzvan Ungureanu, a emis, însă, 13 ordonanţe de urgenţă, reprezentând aproximativ una pe săptămână.
Concret, defalcat pe ani, Emil Boc a emis, în 2008, 10 ordonanţe de urgenţă. În 2009 a dat 11, în 2010 131 de OUG, iar în 2011 128 de OUG.
Deltalii in  

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO