» » » Băsescu, despre discuţia cu Patruşev: România nu ar accepta niciodată pe teritoriul ei armamente ofensive



Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a discutat cu secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, generalul Nikolai Platonovici Patruşev, despre sistemul antirachetă, şeful statului român subliniind că ţara noastră nu ar accepta niciodată pe teritoriul ei armamente ofensive ale altor state.

"Sistemul antirachetă a fost unul dintre subiectele discutate (cu Nikolai Patruşev - n.r.), eu menţionând încă o dată că sistemul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse. România nu ar accepta niciodată pe teritoriul ei armamente ofensive ale altor state. Sistemul care se instalează în România este un sistem defensiv. Şi ce mi se pare dificil de înţeles, se cer garanţii nu nouă, ci Statelor Unite, ori garanţia este chiar tratatul care este public şi în care se precizează foarte clar că sistemul antirachetă din România este un sistem defensiv", a afirmat preşedintele, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. 

El a subliniat că România declară elementele de scut antirachetă ca fiind un armament defensiv, pentru apărarea teritoriului său şi a teritoriilor altor state membre NATO sau UE. 

"Partea rusă a exprimat neîncredere că aceste echipamente n-ar fi utilizate şi împotriva unor rachete ruseşti. Rămâne să crească încrederea. Noi nu putem arăta decât ce scrie în acordul nostru cu Statele Unite - că sunt echipamente defensive", a mai spus şeful statului. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO