» » » » Roberta Anastase: Vina lui Andrei Marga este că nu demisionează


Scandal românesc de proporţii la Salonul de carte de la Paris, un eveniment la care ţara noastră este invitat de onoare. Premierul Victor Ponta şi-a anulat participarea pe ultima sută de metri. Asta după ce mai multi scriitori români au refuzat să meargă la eveniment în semn de protest faţă de politica lui Andrei Marga la Institutul Cultural Român.

Surse oficiale de la Palatul Victoria spun că Victor Ponta nu mai vrea scandaluri în afara ţării şi din acest motiv a decis să nu mai participe la Salonul de Carte de la Paris, unde literatura română este în prim-plan, deşi iniţial prezenţa sa a fost confirmată. Hotărârea vine după ce mai mulţi politicieni din opoziţie au criticat participarea prim-ministrului la Salonul de Carte în condiţiile în care acesta a fost acuzat de plagiat.

„Hoţul nu se duce la inaugurarea unui penitenciar, mincinosul nu e chemat să ţină predici în biserică, iar analfabetul nu e pus să scrie un manual de pedagogie. Dacă aşa stau lucrurile, ce caută Victor Ponta la Târgul de carte de la Paris?”, a scris eurodeputatul PDL Cristian Preda, pe blogul personal.
La Salonul de Carte din capitala Franţei au fost invitaţi 27 de autori români. Însă Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu și Mircea Cărtărescu au refuzat să participe fără să dea prea multe explicaţii.
Preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga, dă din umeri şi spune că „fiecare scriitor invitat ia decizia cum doreşte”.

„Dacă s-ar informa cu acuratețe, Andrei Pleșu ar constata că nu a fost invitatul ICR la Salonul Cărții, ci invitatul editurii franceze la care Institutul Cultural Român a plătit traducerea volumului său. El spune că instituția din partea căreia a beneficiat financiar este în plin derapaj, dar nu indică vreun fapt, nici nu poate indica, pentru că nu există”, se arată într-un comunicat semnat de Andrei Marga.
Subiectul a fost dezbătut în emisiunea „Jurnalul de seară” de Roberta Anastase, Gyorgy Frunda, Ludovic Orban și de președintele Expert Forum Sorin Ioniță.

Mai multe in...  stiriprahova.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO